A Ferrari nem indulna, a McLaren hallgat, a Force India örülhet

Vágólapra másolva!
2009.05.14. 14:57
Címkék
A Renault hivatalos nyilatkozatával szerdán ötre emelkedett azoknak a csapatoknak a száma, amelyek készek kivonulni a Formula–1-ből a 2010-es kettős szabályrendszer miatt. Összeállításunkban most összegyűjtöttük, hogy a csapatok milyen álláspontot képviselnek a témával kapcsolatban.
Alaposan megcsappanhat az F1 mezőnye
Fotó: Reuters
Alaposan megcsappanhat az F1 mezőnye
Alaposan megcsappanhat az F1 mezőnye
Fotó: Reuters
Alaposan megcsappanhat az F1 mezőnye
MCLAREN: Csend honol az FIA korábbi nagy kritikusánál, valószínűleg a felfüggesztett eltiltás miatt nem lázad. A Mercedes miatt vélhetően az autógyártókkal ért egyet.

FERRARI: Kedden jelentette be, hogy a jelenleg ismert 2010-es szabályok esetén nem indul el a vb-n. Szerdán azt is jelezte, hogy más sorozatban áll rajthoz. Pilótái is elképzelhetetlennek tartják a versenyzést a kettős szabályrendszerben.

BMW: A többi istálló egyértelműnek tartja, hogy a kiszállással fenyegetőzők oldalán áll, de hivatalos nyilatkozat még nem érkezett Münchenből.

RENAULT: Szerdán adta ki közleményét arról, hogy ha az FIA figyelmen kívül hagyja a csapatok szabálymódosítási tervezetét, kivonul.

TOYOTA: A Spanyol Nagydíj szombatján elsőként jelentette be hivatalosan, hogy nem adja le nevezését a 2010-es idényre. John Howett elnök elmondta, a csapatok törekvései az F1 érdekeit szolgálják.

TORO ROSSO: A jövőre saját autót építő csapat 40-50 új mérnököt alkalmazna, de a tulajdonos Red Bull a bojkottálók közé sorolta.

RED BULL: Dietrich Mateschitz az autógyárakkal egyetértve tiltakozik az új, kettős szabályrendszer ellen, a Spanyol Nagydíjon mindkét csapatának kivonásával fenyegetőzött.

WILLIAMS: Megfelel neki a 40 millió fontos költségsapka bevezetése, de nem akar kettős szabályrendszert. Sir Frank Williams tervezi, hogy a május 29-i határidőig leadja csapata nevezését 2010-re.

FORCE INDIA: Jól jön neki a költségsapka bevezetése, de a hallgatag McLarennel és Mercedesszel kötött együttműködési megállapodás miatt nyilvánosan nem foglalt állást.

BRAWN: A Honda kivonulása miatt nehéz anyagi helyzetbe került, ezért örül a költségplafon lehetőségének, de a kettős szabályrendszer a FOTA műszaki vezetőjének sem tetszik, kiáll a csapatok akarata mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik