Felipe Massa és a Ferrari felkészült, de tartanak a Brawn GP-től

Vágólapra másolva!
2009.03.25. 09:20
Felipe Massa szerint a Brawn GP az Ausztrál Nagydíj legnagyobb esélyese. Ennek ellenére a Ferrari brazil pilótája magabiztos az idénykezdettel kapcsolatban, és nem rejtette véka alá, annak is örül, hogy nem a győzelmek száma fog majd dönteni a világbajnoki címről.
Massa és a Ferrari készen áll a rajtra
Fotó: ActionImages
Massa és a Ferrari készen áll a rajtra
Massa és a Ferrari készen áll a rajtra
Fotó: ActionImages
Massa és a Ferrari készen áll a rajtra

„Rengeteg önbizalommal és optimistán megyek Ausztráliába. Vigyáznunk kell azonban: a teszteredmények nem mindig tükröződnek a versenyhétvégéken” – nyilatkozta a Ferrari hivatalos honlapjának Felipe Massa a szezonnyitó melbourne-i futamot megelőzően.

Amíg azonban a brazil pilóta szeretné viszontlátni saját csapata jónak mondható teszteredményeit a nagydíjakon is, addig egy másik istálló kiemelkedő teljesítményétől szívesen eltekintene a hétvégéken.

„Mindenki láthatta, hogy a Brawn GP autói a leggyorsabbak jelen pillanatban. Véleményem szerint valós a gyorsaságuk, valamit nagyon eltaláltak” – mondta a nem is oly rég még a megszünés határán lavírozó istállóról Massa.

Az előző szezon egyéni ezüstérmese azonban bizakodó: saját bevallása szerint ő és csapata is százszázalékos állapotban van a 2009-es idény első állomása előtt.

Pedig az Ausztrál GP-ken eddig nem sok babér termett Massának, akinek legjobb eredménye a hatodik helyezés volt ezen a pályán. A múlt évben például nem ért célba a brazil, ami, ha figyelembe vesszük, hogy a világbajnokságot mindössze egy ponttal bukta el Lewis Hamiltonnal szemben, végzetesnek bizonyult.

„Elkövettünk néhány hibát tavaly, de az egész téli szünetben arra törekedtünk, hogy javítsunk azokon a területeken, ahol nem voltunk tökéletesek. Mindenki nagyon keményen dolgozott, elemezte a hibákat, s megpróbált rájuk megoldást találni. Úgy érzem, remekül felkészültünk.”

A brazil pilóta sportszerűen nyilatkozott az ez évre végül visszavont, de addig is sok kritikát kapó új szabályrendszer-tervezetről, amely alapján a győzelmek száma döntött volna a világbajnok személyéről.

Massa elmondta, hogy nem tartotta volna igazságosnak ezt a rendszert, annak ellenére sem, hogy ez alapján 2008-ban az ő végső sikerével zárult volna az egyéni vb-küzdelem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik