A Honda a költségcsökkentéseknek köszönhetően életben marad

Vágólapra másolva!
2009.03.05. 15:44
Címkék
Nick Fry, a Honda csapatigazgatója elmondta, az istálló megmenekült, és indul a Formula–1-es világbajnokság 2009-es idényében. A vezető elárulta, a Honda hamarosan hivatalosan is bejelenti, hogy folytatja, és megköszönte a többi istálló támogatását.
Fry (balra) elárulta, a Honda folytatja
Fotó: Imago (archív)
Fry (balra) elárulta, a Honda folytatja
Fry (balra) elárulta, a Honda folytatja
Fotó: Imago (archív)
Fry (balra) elárulta, a Honda folytatja

Úgy tűnik, már nem kell sokat várni arra, hogy hivatalossá váljon: a Honda istálló életben marad, és indul a 2009-es Formula–1-es világbajnokságon. Nick Fry csapatigazgató legalábbis úgy nyilatkozott, hogy ezt hamarosan bejelentik.

A vezető elmondta, a Honda a csapatoknak és a költségcsökkentési szabályok elfogadásának köszönheti, hogy folytathatja.

„Az összes csapat segített bennünket, hogy folytatni tudjuk – mondta Fry. – Én, Ross Brawn és az istálló mintegy hétszáz alkalmazottja nevében is szeretnék köszönetet mondani nekik. Hamarosan meglesz a bejelentés is, de erről többet nem árulhatok el.”

Fry azt nem mondta el, hogy mi lesz végül a csapat neve, de azt azért elárulta, hogy a költségcsökkentési szabályok elfogadása sokat segített, és segít majd a jövőben a Hondának.

„Csapatunk sokat köszönhet a FOTA-nak, a költségcsökkentések segíteni fognak minket a következő két-három évben. Ugyanilyen fontos az a támogatás, melyet a többi istállótól kaptunk” – mondta Fry.

A BBC értesülései szerint a csapat egyik pilótája Jenson Button lesz, a másik pedig nagy valószínűséggel Rubens Barrichello, aki Bruno Sennával volt versenyben a Hondáért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik