Egyetlen komoly ajánlat sem érkezett a Honda F1-es csapatára

Vágólapra másolva!
2009.02.23. 13:38
Címkék
A Honda Formula–1-es csapatának túléléshez fűzött reményei megrendültek, a japán autógyár vezérigazgatója, Fukui Takeo elárulta, hogy néhány héttel a rajt előtt nincs a látóhatáron potenciális vevőjelölt. Mindez azt jelenti, hogy alig egy hónapra a kezdéstől úgy fest, hogy keresztet lehet vetni a Honda-csapatra.
A jelek szerint végleg pakolhatnak a japánok
Fotó: Action Images
A jelek szerint végleg pakolhatnak a japánok
A jelek szerint végleg pakolhatnak a japánok
Fotó: Action Images
A jelek szerint végleg pakolhatnak a japánok

Két és fél hónapon keresztül próbált meg vevőt találni az autógyártó a csapatra, ám nem járt sikerrel. Legutóbb a Virgin cégcsoport elnökét említették mint lehetséges vásárlót, ám Richard Branson csak bizonyos feltételekkel vásárolta volna meg az istállót.

Fukui egy sajtótájékoztatón elmondta, a december eleje óta eltelt időszakban több érdeklővel tárgyaltak, kaptak is ajánlatokat, ám a valódi vevőt nem látják közöttük.

„Több jelölt is érdeklődött az istálló iránt, de igazán komoly vevő egy sem akadt. A csapat eladása a vártnál sokkal nehezebb” – fogalmazott a japán üzletember.

Mindez csak alátámasztja Bernie Ecclestone hétvégi nyilatkozatát, amely szerint a Honda két vezetőjének, Nick Frynak és Ross Brawnnak el kellett volna fogadnia az általa kínált százmillió dollárt, hogy abból vásárolják meg a csapat rájuk eső részét.

„El kellett volna fogadniuk az ajánlatomat, de ők inkább maguk próbálják megoldani a vevő megtalálását. Imádkozhatunk, mást nem igazán tehetünk” – mondta Bernie Ecclestone, miután a Honda istálló két vezetője nem fogadta el ajánlatát.

Az egykoron Hondának nevezett istállónak további nehézséget okoz, hogy a Mercedes által kikötött határidő is lejár ma este. A stuttgartiak adnának motorokat az angliai Brackleyben székelő istállónak.

Ha azonban a Honda ma éjfélig nem jelzi a németeknek, hogy szüksége van a Mercedes erőforrásaira, a stuttgartiak visszalépnek az üzletkötés lehetőségétől, és nem adják motorjaikat az angoloknak. Ha pedig ez bekövetkezik, minden bizonnyal befellegzett az istállónak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik