Felipe Massa erős nyolcasra értékelte az új Ferrari F60-ast

Vágólapra másolva!
2009.01.23. 17:15
Felipe Massa erős nyolcasra értékelte az új Ferrari megbízhatóságát, miután 103 kört futott az F60-assal, teljesen száraz időben a mugellói tesztpályán. A csütörtöki próbakörökön a brazil pilóta leggyorsabb köre 1.23:981 perc volt, amely majdnem tíz másodperccel jobb keddi eredményénél.
Massa Mugellóban tesztelte az új versenygépet
Fotó: Action Images
Massa Mugellóban tesztelte az új versenygépet
Massa Mugellóban tesztelte az új versenygépet
Fotó: Action Images
Massa Mugellóban tesztelte az új versenygépet

„Elégedett vagyok az elmúlt napok eredményeivel” – kezdte Massa. „Ma végre teljesen ideális körülmények között tesztelhettem az új autót, és meg kell mondjam, az első benyomásaim pozitívak. Nyilván még túl korai lenne megmondani, milyen szinten állunk, ugyanis nincs ellenfél, akivel összemérhetnénk tudásunkat.”

Bár a brazil pilóta sosem szeret jóslásokba bocsátkozni, mérnökei mégis azt kérték tőle, értékelje az új Ferrarit a teszt után.

„Ha mindenképp osztályoznom kellene, erős nyolcast adnék az új autó megbízhatóságára. A Mugellóban töltött napok során mintegy ezerötszáz kilométert tettem meg vele, igaz, a mai napot kivéve végig vizes talajon kellett tesztelnünk.”

Az időjárás valóban nem kedvezett a pilótáknak, mind Massa, mind Räikkönen vizes burkolaton kényszerült kipróbálni az új autót.

„A kedvezőtlen időjárástól eltekintve jó döntésnek tartom, hogy a mugellói pályára jöttünk, számos új tapasztalatot szereztem” – értékelt Massa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik