Massa a kezdeti nehézségek ellenére elégedett – visszavágna Hamiltonnak

Vágólapra másolva!
2009.01.13. 18:57
Hétfőn mutatták be a Ferrari 2009-es Formula–1-es modelljét, és ugyan nem volt problémamentes az új autó első fellépése, Felipe Massa, a csapat brazil pilótája elégedett, és sikerre éhes. A versenyző elmondta: szeretne visszavágni a tavaly történtekért.
Massának összességében tetszik az új autó
Fotó: Reuters
Massának összességében tetszik az új autó
Massának összességében tetszik az új autó
Fotó: Reuters
Massának összességében tetszik az új autó

KÉPGALÉRIA

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
Noha a Ferrari 2009-es modelljének bemutatója inkább a javítási munkálatokról szólt, Felipe Massa első benyomásai pozitívak az új autóval kapcsolatban, amely mintegy 100 kilométert tett meg az olaszországi Mugellóban.

„Nem vártuk, hogy már az első nap 100 kört teljesítsen az új autó, vagy hogy jó köridőket menjen. Amikor ennyi a változás, a bemutató mindig nagyon, nagyon nehéz. Felmerült jó néhány probléma, de örülök, hogy részese lehettem a legelső tesztnapnak, és hogy mintegy 100 kilométert sikerült vezetnem” – mondta Massa.

„Teljesen más lett az autó a tavalyihoz képest, rengeteg szabálymódosításnak kell megfelelnie, amelynek nagy része jól látható. Noha a változtatások szerintem nem kedveznek az autók küllemének, a Ferrari modellje egész szépre sikerült. A lényeg azonban, hogy gyors legyen. Mindig azt mondtam: inkább legyen az autó ronda és gyors, mint hogy jól nézzen ki, de lassan menjen. Remélhetőleg a Ferrari egyszerre lesz szép és gyors” – mondta Massa az új autóról.

„Érezhető a különbség vezetés közben is a tavalyi és az idei modell között, de ez természetes, és ahogy telik-múlik az idő, egyre jobban hozzászokik az ember. Amikor valami változtatást bevezetnek, mindig adódnak nehézségek, és most a nehézségek időszakát éljük” – tette hozzá az istálló brazil pilótája.

Massa szerint a csapaton belül jó a hangulat, és megfelelő ütemben haladnak a munkálatok. „Mindenki a maximumot nyújtja, és örömmel tölt el, ha az eddig elvégzett munkára gondolok. Hétről hétre fejlődünk, ahogy az elmúlt években mindig.”

Massa azért elárulta, öröme egyelőre nem felhőtlen: „Remélem, jövő héten Portugáliában jobb köridőket ér el az autó, és reggeltől estig lehet majd tesztelni. Hétfőn ez nem így volt, de azért így is hasznos nap volt.”

A pilóta a megannyi szabályváltoztatás ellenére bizakodó a 2009-es szezont illetően, és kész visszavágni Lewis Hamiltonnak a 2008-as vb-vereségért.

„Találkoztam Lewisszal a FIA díjátadó ünnepségén az év végén, és gratuláltam neki a vb-győzelemhez. Így volt helyes. Télen visszatértem a rendes kerékvágásba, és még jobban szomjazom a sikerre. A tavaly történtek csak még egy okot szolgáltatnak arra, hogy még motiváltabb legyek, és még jobban akarjam a győzelmet. Mindig megpróbálom a maximumot nyújtani, és nem nézek hátra, csak előre. A szomorú napokon mindig sokat tanul az ember, amiből építkezni lehet” – tette hozzá Massa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik