A Ferrarinak nem kell Lewis Hamilton, Felipe Massa az ő emberük

Vágólapra másolva!
2008.12.17. 19:16
A Ferrari kiállt az egyéni világbajnoki küzdelemben második helyet szerző pilótája, Felipe Massa mellett. A konstruktőrök között vb-címet nyerő istálló elnöke, Luca di Montezemolo nem cserélné el a brazilt a világbajnok Lewis Hamiltonra.
Massa és Hamilton – mindkettő mellett kiáll a csapata
Fotó: Action Images (archív)
Massa és Hamilton – mindkettő mellett kiáll a csapata
Massa és Hamilton – mindkettő mellett kiáll a csapata
Fotó: Action Images (archív)
Massa és Hamilton – mindkettő mellett kiáll a csapata

idényvisszapillantó: 2008

A 2008-as Formula–1-es világbajnokság végig rendkívül izgalmas volt, és minden idők egyik legkiélezettebb finisében dőlt csak el: összeállításunkban hetente sorra vettünk két istállót, és kielemeztük 2008-as szereplésünket. Pillantson vissza Ön is a Nemzeti Sport Online-nal a 2008-as idényre!
Mindenidők legfiatalabb Formula–1-es világbajnoka, Lewis Hamilton a múlt héten nyilatkozta, hogy, ha lehetne, a pályafutása végéig a McLarenben versenyezne. Úgy tűnik a brit pilóta nem is kell másnak. Najó ez túlzás! De a legnagyobb rivális Ferrarinak biztosan nem kell.

„Hamiton nagy pilóta. Tehetsége révén már az első évében is közel állt a világbajnoki cím megszerzéséhez, amit a második idényében már meg is nyert. De minden tiszteletem ellenére, nem cserélném el Felipe Massával” – állt ki versenyzője mellett a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Montezemolo.

Ezután az elnök rendkívül szimpatikusan elmondta, hogy az, hogy a brazil nem nyerte meg az világbajnokságot, az nem a pilóta, hanem a csapat hibája volt.

„Az, hogy Massa nem nyert ebben az évben, az csakis a mi felelőségünk. Normális esetben neki kellett volna világbajnoknak lenni, de sokat hibáztunk, emiatt nem sikerült ez neki” – tette hozzá Montezemolo.

A 2008-as egyéni világbajnokság a végletekig izgalmas volt. Az utolsó, Brazil Nagydíjon az utolsó körben Massa világbajnoknak érezhette magát, de Hamilton pár kanyarral a vége előtt megelőzte az esőgumi nélkül versenyző Timo Glockot. Ötödik helyével, illetve az érte járó pontokkal pedig végül az összesített pontverseny első helyén végzett.

AZ EMLÉKEZETES UTOLSÓ FUTAM – VIDEÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik