Már túl is van az operáción a jobb lábát eltörő Mark Webber

Vágólapra másolva!
2008.11.22. 12:34
Címkék
Az autosport.com tájékoztatása szerint már túl is esett a műtéten a helyi idő szerint szombat délben Tasmaniában egy általa szervezett teljesítménytúra közben elgázolt Mark Webber. A Red Bull-csapat versenyzőjének az első hírek szerint a keze és a lába is eltört, ám az alaposabb orvosi vizsgálat során kiderült, a kezén mindössze zúzódásokat szenvedett.
Ezen a hídon még átjutott...
Fotó: Imago
Ezen a hídon még átjutott...
Ezen a hídon még átjutott...
Fotó: Imago
Ezen a hídon még átjutott...

A Mark Webber Pure Tasmania Challange elnevezésű jótékonysági viadalon a résztvevőknek 250 kilométert kell megtenniük kerékpáron, kajakkal és gyalog – az F1-es pilótát két keréken érte a baj, amikor bringája frontálisan ütközött egy autóval Port Arthur közelében.

Webbert a baleset helyszínéről helikopterrel a legközelebbi kórházba szállították, ám ekkor már világgá kürtölték Ausztráliából azon híreket, amelyek szerint a pilóta többszörös csonttörést szenvedett a karján és a lábán.

A pilótát befogadó Royal Hobart kórházban elvégzett alaposabb vizsgálat során aztán kiderítették, mindössze a jobb lába tört el, a karján csak zúzódásokat szenvedett. A lábát a gyorsabb gyógyulás érdekében már meg is műtötték, és egy csavart építettek be a törött csontba.

„Mark a történtekhez képest szerencsére jó hangulatban van, és már túljutott az operáción is. Legalább három napot, de legfeljebb egy hetet tölt majd a kórházban, és ha már olyan állapotba kerül, hogy repülhet, azonnal visszatér Európába” – mondta Geoff Donohue, a jótékonysági célokat szolgáló teljesítménytúra versenyigazgatója.

A Red Bull csapata legközelebb december 9-én teszteli az új idényre fejlesztett autóját a spanyolországi Jerezben, de azon a gyakorláson az ausztrál pilóta szinte biztosan nem körözhet a pályán.

„Mark nagyszerű fizikai állapotának is köszönheti, hogy ilyen kevéssel megúszta a karambolt. Még a műtét előtt beszéltem vele, és már a rehabilitációját szervezi, mert szeretne mihamarabb visszatérni” – közölte Donohue. A történtek után tehát Webber az idén már biztosan nem ülhet Formula–1-es autóba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik