Általános vélemény: Hamilton a favorit, Massának nincs veszítenivalója

Vágólapra másolva!
2008.11.01. 12:20
Nemcsak az egyszerű szurkolóknak, hanem a Formula–1 szereplőinek (versenyzőktől kezdve csapatfőnökökön át visszavonult legendákig) is megvan a véleményük arról, hogy ki lesz a világbajnok 2008-ban. Az általános vélekedés szerint Lewis Hamilton a favorit, a hazai közönség előtt szereplő Felipe Massának nincs mit veszítenie.
Szemtől szemben: ez a harc lesz a végső
Fotó: Action Images
Szemtől szemben: ez a harc lesz a végső
Szemtől szemben: ez a harc lesz a végső
Fotó: Action Images
Szemtől szemben: ez a harc lesz a végső

Szavazás

Ön szerint ki lesz a 2008-as év Formula–1-es világbajnoka?

Szavazatok száma: 4241

Lewis Hamilton még egyszer nem tékozolja el előnyét, és az angol lesz minden idők legfiatalabb világbajnoka.
43 % (1838)
Felipe Massa hazai pályán nyeri meg a pontversenyt, ismét Ferrari-pilóta lesz a mezőny legjobbja.
57 % (2403)
Szombat délután, magyar idő szerint 17 órakor kezdődik az idényzáró Brazil Nagydíj időmérő edzése. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is az utolsó pillanatban, az interlagosi ringen dől el a világbajnoki cím sorsa, a pontversenyben élen álló Lewis Hamilton orra elől a hazai közönség előtt szereplő Felipe Massa próbálja meg elhalászni a győzelmet.

Az elmúlt hetekben folyamatosan zajlottak az esélylatolgatások, boldog-boldogtalan megszólalt a témával kapcsolatban, és elmondta, szerinte ki lesz a végső győztes. A futam előtti napon szemezgetünk a nyilatkozatokból.

A FELIPE MASSA-TÁBOR


Kimi Räikkönen (a címvédő):
„Felipének nincs veszítenivalója. Még ha kettős győzelmet aratnánk is, akkor sem a mi kezünkben van a sorsunk. A McLarennek hibáznia kell. Sokkal többet veszthetnek, mint mi. Nagyobb rajtuk a nyomás, nekünk szerencsére is szükségünk van. Ha rossz hétvégét fog ki a McLaren, akkor viszont nem lesz különösebben bonyolult a feladat.”

Michael Schumacher (hétszeres világbajnok):
„Nem titok, hogy száz százalékig a Ferrari sikeréért szorítok, így egyértelmű, hogy mit szeretnék: Felipe és a csapat sikerét. Massának szerintem két nagy előnye van: hazai közönség előtt versenyez, és nincs mit veszítenie. Felipe csak nyerhet, és én nagyon hiszek benne.”

Luca di Montezemolo (a Ferrari elnöke):
„Az utolsó pillanatban fújják csak le a világbajnoki címért zajló mérkőzést, és most abban reménykedek, hogy a 90. percben még tizenegyeshez jutunk. Teljesen megbízom a csapatban, mert Kimi és Felipe jó formában van.”

Nick Heidfeld (BMW-pilóta):
„Jobban szeretném, ha Felipe lenne a győztes, mégis azt hiszem, Lewis eléri a célját.”

Nelsinho Piquet (Renault-versenyző):
„Azt szeretném, hogy Massa nyerjen. Ha sikerül neki, egész Brazília a feje tetejére áll. Természetesen Hamilton a favorit, és Felipe feladata nagyon nehéz, de hatalmas támogatást kap majd a drukkerektől.”

A LEWIS HAMILTON-TÁBOR


David Coulthard (a Brazíliában utolsó versenyén rajthoz álló korábbi McLaren-versenyző):
„Hétpontos előnnyel Lewis a favorit. Ez teljesen egyértelmű. A szezon nagy részében ő állt az élen, az utolsó futam csak formalitás lesz.”

Christian Klien (a BMW tesztpilótája):

„Hamilton nagyon magabiztosan bezsebeli a címet.”

Niki Lauda (korábbi háromszoros világbajnok):
„A tippem egyértelműen Hamilton. Neki is voltak gyengébb versenyei, de nem ez lesz a helyzet Brazíliában. Szerintem mindent az irányítása alatt tart majd.”

Juan Pablo Montoya (a McLaren korábbi versenyzője):
„Lewis nyer – bármilyen más eredmény meglepne. Remek teljesítményt nyújtott egész eddigi karrierje során, és nagyszerű pilótának tartom őt. A Formula–1-ben minden az autón múlik – ha a kocsi jól muzsikál, akkor minden rendben van. Lewisnak nyugodtan kell versenyeznie, csak a megfelelő mennyiségű pont megszerzésére kell koncentrálnia és máris világbajnok.”

Giancarlo Fisichella (a Force-India pilótája ):
„Akkor leszel világbajnok, ha kevesebbet hibázol, mint az ellenfeleid. Lewis nagyon gyors, és fantasztikus autója van. Már tavaly is meg kellett volna nyernie a vb-t, és ebben a szezonban is eldönthette volna korábban is a cím sorsát.”

Nos, hamarosan megtudjuk a választ a kérdésre, amely lázban tartja az autósport szerelmeseit. Addig pedig csatlakoznánk Mario Theissenhez, a BMW csapatfőnökéhez, aki nagyon bölcsen nyilatkozott: „A tavalyi végjáték után már meg sem próbálom kitalálni, hogy ki lesz a győztes.”

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉST ÉLŐBEN KÖVETHETI A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!

KI LESZ A VILÁGBAJNOK?

Lewis Hamilton lesz a világbajnok, ha Brazíliában…
…az első öt között végez
…hatodik vagy hetedik lesz, és Massa nem nyer
…nyolcadik lesz, és Massa nem végez az első kettő között
…nem szerez pontot, de Massa legfeljebb harmadik lesz

Felipe Massa lesz a világbajnok, ha Brazíliában…
…nyer, és Hamilton legfeljebb hatodik. Ha hatodik lesz, egyenlő pontszámmal végeznek, és Massa több győzelmének (6–5) köszönhetően lesz világbajnok
…második, és Hamilton legfeljebb nyolcadik. Ha nyolcadik lesz, egyenlő pontszámmal végeznek, és Massa több második helyének (3–2) köszönhetően lesz világbajnok

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA, PILÓTÁK

1. Hamilton 94
2. Massa 87
3. Kubica 75
4. Räikkönen 69
5. Heidfeld 60
6. Alonso 53
7. Kovalainen 51
8. Vettel 30
9. Trulli 30
10. Glock 22
11. Webber 21
12. Piquet 19
13. Rosberg 17
14. Barrichello 11
15. Nakadzsima 9
16. Coulthard 8
17. Bourdais 4
18. Button 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik