Felipe Massa: Ha nem leszek bajnok, nem tragédia – majd jövőre

Vágólapra másolva!
2008.10.28. 16:16
Címkék
A Formula–1-es világbajnoki sorozatban második helyen álló Felipe Massa nem fogja csapatát hibáztatni akkor sem, ha a szezonzáró vasárnapi Brazil Nagydíjon nem sikerül megszereznie a vb-címet. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy sportszerűen, Hamiltont nem kiütve akarja megnyerni a versenyt, ez az elsődleges célja.
A sorrend még megváltozhat
Fotó: Action Images
A sorrend még megváltozhat
A sorrend még megváltozhat
Fotó: Action Images
A sorrend még megváltozhat
Az olasz istálló brazil pilótájának hét pont a hátránya a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, akinek már egy ötödik hely is elég a végső sikerhez.

Az idén a Ferrari-istálló szokatlanul sokszor hibázott, többször nagyon nehéz helyzetbe hozta pilótáit, ami értékes pontok elvesztését eredményezte. A legnagyobb bakit szeptember 28-án, Szingapúrban követték el az olaszok, amikor a magabiztosan vezető Massa tankolásánál idő előtt zöld jelzést adtak a versenyzőnek, aki magával rántotta az üzemanyag-adagoló csövet, s végül pont nélkül zárta a futamot.

"Mi egy csapat vagyunk; mindenki hibázhat, ezért senkit sem hibáztatok – fogalmazott Massa. – Mindig mindenki teljes erőbedobással dolgozik az istállónál, mégis előfordul, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztük. Ez a sport ilyen."

Ezzel együtt a brazil azt is elmondta, nem készül arra, hogy megtorpedózza Hamiltont, és így – kettejük közül esetleg egyedül versenyben maradva – hódítsa el a világbajnoki címet. Mindez csak annak kapcsán jutott Massa eszébe, hogy Eddie Jordan, a nevét viselő egykori csapat vezetője azt tanácsolta Hamiltonnak, bátran húzza rá a kormányt Massára, ha a brazil esetleg megint úgy próbálja meg kiütni őt, ahogy az Japánban is történt.

„Ez a fajta mocskos vezetési stílus sohasem volt jellemző rám, és soha nem is akarom, hogy így legyen – mondta Massa, aki egyben azt is újfent hangsúlyozta, hogy elsősorban a befejező verseny megnyerése lebeg célként a szeme előtt, sokkal kevésbé a világbajnoki címe.

„Csak a futamgyőzelem foglalkoztat, a többi nem tőlem függ, nem rajtam múlik. Ha én leszek a bajnok, akkor az álmom válik valóra, ha nem, azzal sincs baj. Majd jövőre újra próbálkozom” – jelentette ki Felipe Massa, aki ha hazájában, Brazíliában, a Sao Paulo mellett fekvő Interlagos pályáján nyerni tud, akkor Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet és Ayrton Senna után a Formula–1 történetének negyedik brazil világbajnoka lehet vasárnap.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik