A saját közönsége előtt versenyző Massát nem érdekli a vb-cím

Vágólapra másolva!
2008.10.25. 17:43
Címkék
Felipe Massa állítja, annak ellenére sincs rajta nyomás a világbajnoki címről döntő Brazil Nagydíj előtt, hogy hazai pályán versenyezhet és hét pont a hátránya a pontversenyben vezető Lewis Hamilton mögött. A brazil egyetlen dologra koncentrál majd az idényzáró futamon: a győzelemre, amivel tíz pontot szerezhet.
Massa (balra) csak a győzelemre koncentrál
Fotó: Reuters
Massa (balra) csak a győzelemre koncentrál
Massa (balra) csak a győzelemre koncentrál
Fotó: Reuters
Massa (balra) csak a győzelemre koncentrál

Két hete Lewis Hamilton megnyerte a Kínai Nagydíjat, ami azt jelenti, hogy a McLarent vezető britnek elegendő az ötödik helyen végezni, még akkor is, ha Massa nyer – így egy pont lenne a különbség közöttük.

A brazilnak azért jóval nehezebb a dolga: úgy kell első helyen végeznie, hogy Hamilton maximum a hatodik, avagy másodiknak lennie, hogy a brit maximum a nyolcadik lehessen.

A Ferrariban ülő Massa mindenesetre egyedileg értelmezi a kialakult helyzetet: a legkevésbé sem aggódik a vb-cím miatt. Sőt, inkább megnyugtatja, hogy mindössze a győzelemmel kell foglalkoznia.

„Valóban, nehezebb a feladatom, mint Lewisnak, már ha a pontszámokat vesszük figyelembe. Az magamnak kitűzött cél azonban sokkal egyértelműbb és könnyebben megvalósíthatóbb” – közölte a brazil.

„Vasárnap délután én csak azzal fogok törődni, hogy a futamot megnyerjem, és lehetőség szerint Räikkönen érkezzen mögöttem másodikként a célba. Aztán, hogy ezen túlmenően, mit és mennyit sikerül nyernünk a futamon, az majd idővel kiderül, mindenesetre ki fogjuk várni” – fogalmazott Massa.

„Azt hiszem, rajtam nem lesz nyomás, sokkal inkább Lewison, aki azért szerintem emlékszik még a tavaly itt történtekre – idézte fel a Ferrari versenyzője, aki arra célzott, hogy Hamilton egy éve ugyanitt, ugyanígy hét pont előnnyel kezdhette az utolsó futamot, a végén mégis Kimi Räikkönen örülhetett a világbajnoki címnek.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az elmúlt két Brazil GP-t a Ferrari nyerte meg, két éve Massa, tavaly pedig Räikkönen, bár akkor is a dél-amerikai pilóta vezetett sokáig a finn előtt, aki az utolsó boxkiállásnál előzte le csapattársát.

„Lehetetlen megjósolni, hogy mi történik majd a jövő hétvégén a futamon. Annyi biztos, hogy a Ferrarik nagyon jók szoktak lenni Brazíliában, és most is ebben bízom” – jelentette ki Felipe Massa, aki Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet és Ayrton Senna után a száguldó cirkusz negyedik brazil világbajnoka lehet a következő hétvégén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik