Massát feldobja, hogy még mindig nem hisznek benne

Vágólapra másolva!
2008.10.24. 10:54
A világbajnoki címre törő ferraris Felipe Massa elmondta, sikereit még édesebbé teszi a tudat, hogy nagyon sokan még most sem ismerik el a munkáját. A Saubernél töltött, balul sikerült első Formula–1-es szezonja sokáig kísértette, ám mára úgy tűnik, hírneve helyreállt – aminek azért Massa is örül, mint mondta.
Massa számára boldogságot jelent, ha sikereivel válaszolhat kritikusainak
Fotó: Action Images (archív)
Massa számára boldogságot jelent, ha sikereivel válaszolhat kritikusainak
Massa számára boldogságot jelent, ha sikereivel válaszolhat kritikusainak
Fotó: Action Images (archív)
Massa számára boldogságot jelent, ha sikereivel válaszolhat kritikusainak

A jövő hét végén Interlagosban sorra kerülő Brazil Nagydíjon Felipe Massa – mostanra már mint a Ferrari első számú pilótája – hazai környezetben próbálja meg megszerezni a világbajnoki címet a pontverseny éllovasa, a brit Lewis Hamilton elől.

Sikerei ellenére azonban még mindig akadnak, akik nem ismerik el a brazil munkáját, és még mindig fölemlegetik a 2002-es évet, amikor Massa a Saubernél újoncként próbálkozott, ám nem sok öröme volt abban az idényben: rengeteget hibázott, és 17 versenyből nyolcat nem fejezett be.

Ezzel együtt azt mondja, igencsak boldoggá teszi, ha jó eredményt ér el, és ezzel rácáfolhat kritikusaira.

„Ha olyasmit mutatsz az embereknek, amit nem hisznek el, még édesebb a siker” – mondta Massa egy csoportos interjún a szezonzáró verseny előtt.

„Biztos vagyok benne, ha a Ferrarinál kezdem a pályafutásomat, máshogy alakult volna a megítélésem. Az első évemben elkövetett hibák miatt sokáig nagyon rossz volt a hírem” – mondta a brazil, hozzátéve, kemény munkába telt kiköszörülni a csorbát.

„Amolyan rossz fiú voltam, ez igaz. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy nagyon nehéz volt vezetni azt az autót. Fiatal voltam, talán túl fiatal is ahhoz, hogy az F1-ben versenyezzek. Nagyon rossz versenyeim voltak, ami nem tett jót a rólam alkotott képnek, és nagyon sokáig tartott, míg megváltozott a megítélésem a Formula–1-ben” – mondta a brazil.

Massa a Brazil Nagydíjról annyit mondott, az idei év eseményei után senki sem mehet biztosra: „Nagyszerű érzés a világbajnoki címért harcolni, ráadásul hazai közönség előtt. De ez is csak egy verseny, ahol az utolsó körig sohasem tudhatod biztosan, mi fog történni.”

Massa a Ferrarinál képzeli el a közeljövőt, és nem látja okát, miért kellene váltania.

„Úgy gondolom, senki sem láthatja három-négy évre előre, hogyan alakul az élete, de az elkövetkező két évben nagyon jó lesz nekem itt, a Ferrarinál. Remélem, minden marad, ahogy van” – zárta mondandóját a Ferrari pilótája.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik