Felipe Massa jó hangulatban várja a klasszikus belga futamot

Vágólapra másolva!
2008.09.03. 09:39
Címkék
A gyorsasági autós világbajnokság pontversenyében az éllovas brit Lewis Hamilton mögött hat ponttal lemaradva második helyen álló brazil Felipe Massa kifejezetten bizakodó a hétvégi Belga Nagydíj előtt. Ezen persze nincs miért csodálkozni, hiszen két hete megnyerte az első Valenciában rendezett F1-es futamot, és azóta – elmondása szerint – egy roppant jól sikerült tesztelésen is túljutott Monzában.
Tavaly Massa (balra) nézte Räikkönen hátát, az idén azonban változtatna ezen
Fotó: Action Images (archív)
Tavaly Massa (balra) nézte Räikkönen hátát, az idén azonban változtatna ezen
Tavaly Massa (balra) nézte Räikkönen hátát, az idén azonban változtatna ezen
Fotó: Action Images (archív)
Tavaly Massa (balra) nézte Räikkönen hátát, az idén azonban változtatna ezen

„Két napot töltöttünk Monzában a múlt héten, teszteltünk és általánosságban pozitív eredménnyel zártunk. Fontos ugyanakkor megemlíteni azt is, hogy már inkább az olasz versenyre próbáltuk meg beállítani az autót, Belgiumra semmi különlegessel nem készültünk” – árulta el Massa.

A „semmi különleges” kitétel persze egyedi értelemmel bír a brazil autóversenyző szótárában, mivel a két nap alatt nagyjából három és fél versenytávot, azaz mintegy 1100 kilométert pakolt a mostanában megbízhatósági gondokkal küzdő Ferrariba. Valenciában a világbajnoki címvédő finn Kimi Räikkönen, a Hungaroringen pedig Felipe Massa alatt robbant le a jármű.

„Annak ellenére, hogy a monzai pálya követelményeinek igyekeztünk megfelelni, azért próbáltunk minél több kört megtenni, minél többet használni az autót. Ezzel szerettünk volna az erőforrás megbízhatóságán javítani, ami azt hiszem, sikerült is, ráadásul nem futottam rossz időket” – fogalmazott a brazil.

Massa tavaly csapattársa, Räikkönen mögött a második lett Spa-Francorchampsban, ugyanakkor ő érte el a verseny leggyorsabb körét. Az idén természetesen bízik benne, hogy legalább megismétli egy évvel ezelőtti eredményét.

„A tavalyi futamról szép emlékeim vannak, de amúgy mindig örömmel jövök Belgiumba. Remélem, a McLareneket magunk mögött tudjuk tartani, ez volna az elsődleges célja a csapatnak, nekem pedig az, hogy Kimit megelőzzem. Természetesen ez nem lesz egyszerű, mert Räikkönen minden pályán gyors, de Spában különösen” – mondta Massa, akinek van is miért tartania csapattársától.

A finnek ugyanis szinte kizárólagos játszóterévé vált a belga verseny az utóbbi években, amit a legutóbbi három alkalommal rendre megnyert, míg Massa egy 4. és egy 8. hely után jegyezhette fel magának tavaly a 2. helyet.

A Belga Nagydíjat a hétvégén rendezik meg: a pénteki szabadedzések után szombaton az időmérő következik, majd vasárnap délután 14.00 órától a futammal zárul a program.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik