Megjöttek: Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2008.07.31. 18:55
A hétvégén rendezik a Formula–1-e világbajnoki sorozat következő futamát, a 23. Magyar Nagydíjat. A versenyzők már megérkeztek a Hungaroringre, és örömmel fogadták a paddock megnagyobbításának hírét, örömükben pedig minisajtótájékoztatókat tartottak. Volt, aki viccelődött, és olyan is akadt, aki a nehézségekről beszélt…
Lewis Hamilton, az éllovas
Fotó: Mirkó István
Lewis Hamilton, az éllovas
Lewis Hamilton, az éllovas
Fotó: Mirkó István
Lewis Hamilton, az éllovas

KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS RED BULL MÓDRA

A Red Bull-istálló sajátos ötletbombát adott ki a Formula–1 egyik legfontosabb általános témájáról, a költségek csökkentéséről. Ebből szemezgettünk:
Az egy rajtsorban álló két pilóta ugyanazt a rajtszámtábla-tartó hölgyet használja (rossz az, aki rosszra gondol…), a lányok szoknyáját az anyagköltség csökkentése érdekében rövidebbre kell szabni.
A fotósok csak az első versenyre utazzanak el, ott kapjanak betekintést mindenhová, a további versenyek képesítését pedig oldják meg ezek alapján, képszerkesztő programokkal.
A csapatfőnökök a saját privát repülőiken szállítsák az újságírókat a versenyekre, ezzel hatalmas utazási költséget lehet spórolni.
A versenyzők is megérkeztek a Hungaroringre, ahol örömmel tapasztalhatták, hogy a paddock úgymond kitágult. Nagyobb lett a mozgástér, és ezt megeléedéssel fogadták a száguldó cirkusz szereplői.

A motorhome-okban a szerelők a pilótákkal csevegtek, az ebéd alatt. Megbeszélték az utazás körülményeit, és természetesen az előttük álló hétvége feladatait is.

Majd jöttek az ilyenkor szokásos tévéinterjúk, és a rövid sajtótájékoztatók.

„Nem hiszem, hogy a Ferrarinak még egyszer olyan rossz hétvégéje lesz, mint Németországban” – mondta például Lewis Hamilton a McLaren épületében.

„Ott nagyon eltoltak valamit, és a Ferrarit ismerve kijelenthetem, nem fogják még egyszer ugyanazt a hibát elkövetni” – tette hozzá a világbajnoki pontverseny éllovasa.

A Nemzetközi Automobil-szövetség péntekenként három-öt versenyző részvételével hivatalos sajtótájékoztatót is szokott rendezni, erre ezúttal Heikki Kovalainen, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso és Timo Glock kapott meghívót.

Glock, aki nagy balesetet szenvedett a hockenheimi futamon humorérzékéről is tanúbizonyságot adott az újságírók kérdéseire válaszolva.

Kimi Räikkönen háromórás késéssel érkezett
Fotó: Mirkó István
Kimi Räikkönen háromórás késéssel érkezett

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg 2008-ban a Formula-1-es világbajnokságot?

Szavazatok száma: 3323

Kimi Räikkönen
47 % (1547)
Felipe Massa
19 % (631)
Lewis Hamilton
29 % (970)
Heikki Kovalainen
1 % (28)
Robert Kubica
4 % (121)
Nick Heidfeld
1 % (26)
„A baleset legkínzóbb mellékhatása, hogy kétszer annyi interjút kell adnom, mint máskor – mosolygott a Toyota német sofőrje. – Egyébként minden rendben, harmincnyolc kört tettem meg. Jerezben gond nélkül, és az orvosi alkalmassági is sokkal rövidebb volt, mint vártam.”

A kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak szép emlékei vannak a Magyar Nagydíjról, hisz Magyarországon aratta pályafutása első futamgyőzelmét.

Ennek ellenére a spanyol nem túl optimista.

„Régen feküdt a Renault-csapatnak a Hungaroring, de az idén számos olyan helyszínen csődöt mondtunk, amelyeken korábban sikert sikerre halmoztunk. Nelson németországi második helye semmit sem változtatott a csapat hangulatán, de az igaz, hogy szerencsésen megszerzett nyolc pontjával közelebb jöttünk a reálisan megvalósítható célunkhoz, a vb-negyedik helyhez” – nyilatkozta Alonso.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg a 2008-as Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

Szavazatok száma: 4844

Lewis Hamilton
29 % (1415)
Kimi Räikkönen
46 % (2239)
Robert Kubica
6 % (298)
Felipe Massa
14 % (663)
Heikki Kovalainen
1 % (59)
Nick Heidfeld
1 % (43)
Más
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik