A Schumi vezette pilótaválogatott baráti döntetlent játszott az Üllői úton

Vágólapra másolva!
2008.07.30. 22:07
Címkék
Jótékonysági mérkőzésen csapott össze szerda este a Formula–1-es pilótaválogatott és a magyar All Star-válogatott: a Mai Casco Futball Grand Prix-t tízezer néző előtt játszották, és 6–6-os döntetlennel ért véget a találkozó.
Döntetlen született a jótékonysági mérkőzésen
Fotó: MTI/EPA
Döntetlen született a jótékonysági mérkőzésen
Döntetlen született a jótékonysági mérkőzésen
Fotó: MTI/EPA
Döntetlen született a jótékonysági mérkőzésen

Michael Schumacher látványos belépőjével kezdődött: az Üllői úti stadion gyepére elegánsan leereszkedett egy sötétkék helikopter, amellyel a Formula–1 hétszeres világbajnoka, az este egyik legnagyobb sztárja, Michael Schumacher érkezett.

NÉZZE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

Fotó: MTI/EPA
Noha a német sztár már nem tagja a száguldó cirkusznak, a népszerűsége töretlen: elég volt csak intenie, vagy labdába érnie, és a közönség máris tombolt. „Schumi a király!” – hangzott fel innen-onnan.

Mert bizony az a bizonyos „isteni jobb” nemcsak a gázt nyomta parádésan, hanem a labdát is jól kezeli – s Schumacher kondíciójával sincs gond, úgy fut, mint a nyúl.

Persze ő egyedül kevés lett volna ahhoz, hogy a kétszer negyven perc során a népes közönség jól szórakozzon – Giancarlo Fisichella például már a nyolcadik percben góllal vétette észre magát.

A többiek is lelkesek voltak, bár az iram nem volt vb-színvonalú, kárpótolták a nézőket a világbajnokok. Erdei Zsoltot például kifejezetten imádták – a szimpatikus ökölvívó nem véletlenül az egyik legnépszerűbb sportoló hazánkban.

Azt hihettük volna, hogy ez csupán barátságos gálameccs, ha nem láttuk volna, hogy a magyar szövetségi kapitány Erwin Koeman hogyan kéri számon Gaál Gyöngyi játékvezető egyik-másik ítéletét, vagy hogy milyen test test elleni csatákba mennek bele a játékosok, nem féltve a lábukat a nagy versenyhétvége előtt.

A vége: 6–6 (az utolsó gólt 3 perccel a vége előtt Keller József szerezte)– és egy újabb nagy élmény a nézőknek.

A bevételt az idén a Tűzoltó utcai gyerekkórháznak utalják át.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik