Pályafutása nyolcadik pole pozícióját ünnepelheti Hamilton

Vágólapra másolva!
2008.06.07. 21:35
Pályafutása nyolcadik, az idénynyitó Ausztrál Nagydíj óta első pole pozícióját szerezte meg Kanadában Lewis Hamilton. Az előzetes jelentésekkel ellentétben „száraz körülmények” között zajlott az edzés, melyen kialakult, hogy rajtrács első öt helyén öt különböző csapat pilótái foglalhatnak majd helyet magyar idő szerint vasárnap este hét órakor.
Hamilton idén másodszor indulhat az élről.
Fotó: Reuters
Hamilton idén másodszor indulhat az élről.
Hamilton idén másodszor indulhat az élről.
Fotó: Reuters
Hamilton idén másodszor indulhat az élről.

Az, hogy Nico Rosberg megnyerte az egyórás délelőtti tréninget, már sejtette, hogy nem lesz szokványos az időmérés. A kvalifikáción Sebastian Vettel nem is vehetett részt, az egyik sikánban ugyanis úgy összetörte Toro Rosso-Ferrariját, hogy csapata képtelen volt összerakni az időmérőig hátralévő két órában.

Az első két kört Rubens Barrichello remek szereplése – a brazil először jutott a kvalifikáció harmadik szakaszába – és a Toyoták gyengéledése jellemezte.

A vb-éllovas brit Lewis Hamilton mindhárom szakaszban meg tudta verni a mezőnyt, így karrierje során nyolcadik, az idény során másodszor indulhat az első rajtkockából, ennek ellenére nincsenek illúziói a holnapi versennyel kapcsolatban.

„Ahogy az a korábbi versenyeken látszott, nagyon nehéz megtartani a vezetést. Ezekkel a tapasztalatokkal gazdagodva próbáljuk meg megnyerni a holnapi versenyt. Biztos vagyok benne, hogy a többiek hatalmas nyomást helyeznek majd rám.” – mondta Hamilton.

„Megteszünk minden tőlünk telhetőt, és összegyűjteni annyi pontot amennyit csak lehet, holnap például tizet.” – ecsetelte a taktikát a brit.

Ami a többieket illeti, Kubicán nem látszott, hogy tavalyi balesete bármilyen nyomot hagyott volna benne, remek teljesítménnyel a második rajtkockába kormányozta a BMW-t.

A Renault-nál sincs veszve minden, Alonso mindegyik szakaszban rendkívül kiegyensúlyozott és gyors volt, és mindössze tizenegy ezreddel maradt el a harmadik Kimi Raikkönentől.

Ami csapattárását, Felipe Massa teljesítményét illeti, a harmadik szakaszban nem tudta hozni korábbi formáját, és ez csak a hatodik helyhez volt elég.

A francia Sébastien Bourdais alkatrészcsere miatt büntetést kapott, és a 16. helyett a 19., utolsó előtti helyről rajtolhat.

FORMULA-1, KANADAI NAGYDÍJ

RAJTSORREND
1. sor: Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber)
2. sor: Kimi Ra:ikkönen (finn, Ferrari) Fernando Alonso (spanyol, Renault)
3. sor: Nico Rosberg (német, Williams) Felipe Massa (brazil, Ferrari)
4. sor: Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes) Nick Heidfeld (német, BMW Sauber)
5. sor: Rubens Barrichello (brazil, Honda) Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
6. sor: Timo Glock (német, Toyota) Nakadzsima Kazuki (japán, Williams)
7. sor: David Coulthard (brit, Red Bull) Jarno Trulli (olasz, Toyota)
8. sor: Nelson Piquet (brazil, Renault) Adrian Sutil (német, Force India)
9. sor: Giancarlo Fisichella (olasz, Force India) Jenson Button (brit, Honda)
10. sor: Sébastien Bourdais (francia, Toro Rosso) Sebastian Vettel (német, Toro Rosso)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik