Felipe Massa sikerét hozta a csendes és csúszós első edzés

Vágólapra másolva!
2008.05.09. 12:23
A szokásoknak megfelelően pénteken délelőtt a másfél óráig tartó első szabadedzéssel kezdődött meg az újabb Formula 1-es verseny hétvége, amelynek ezúttal Törökország ad otthont. Az Isztambul melletti Otodrom pályán az elmúlt két török versenyt megnyerő Felipe Massa autózta a leggyorsabb időt az első szabadedzésen.
Massa volt a leggyorsabb
Fotó: Getty Images
Massa volt a leggyorsabb
Massa volt a leggyorsabb
Fotó: Getty Images
Massa volt a leggyorsabb

Reggel 9 órakor vette kezdetét az első tréning az isztambuli pályán, de úgy háromnegyedórán keresztül alig járt Formula 1-es gépjármű a pályán. Ennek pedig az volt az oka, hogy a hármas és a kilences számú kanyarokban állt a víz a, amit még az edzés kezdete előtt pályamunkások toltak le a pályáról.

Amikor végre a versenyzők autózni indultak óramutató járásával ellentétes haladási irányú pályán, szinte mindannyian megpördültek, vagy letértek az aszfaltról, mivel a vártnál kevésbé tapadtak a kocsik.

A másfélórás edzést a Ferrarival versenyző Felpie Massa nyerte meg 1:27.323 perc alatt teljesítve az 5338 méteres kört. A brazil specialitása a török verseny, mivel az elmúlt két évben az első helyről startolva ő nyerte a futamot, míg 2005-ben a meglehetősen korlátozott képességű Sauber-Petronas autóval a 8. helyről indult, ám motorhiba miatt kiállni kényszerült.

Massa csapattársa, Kimi Räikkönen nem lehet felhőtlenül boldog, mivel mindössze három kört tudott megtenni az első edzésen, aztán kigurult a boxba, és a szerelők gondjaira bízta Ferrariját. A világbajnoki pontversenyt vezető finn pilóta 3,5 másodperccel volt lassabb csapattársánál.

A két héttel ezelőtt roppant csúnya balesetet szenvedő finn Heikki Kovalainen bizonyította, hogy maradéktalanul felépült a barcelonai gumifallal történt találkozása óta, hiszen alig egy tizedmásodperccel elmaradva Massától a második lett, csapattársa Lewis Hamilton a harmadik helyen zárt.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso ismét remekül autózott, a negyedik helyen végzett, Renault-s csapattársa, Nelson Piquet a kilencedik helyen végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik