Kimi Räikkönen egyelőre nem foglalkozik a világbajnoki címmel

Vágólapra másolva!
2008.05.07. 11:49
Nem változtat hozzáállásán a finn Ferraris, dacára annak, hogy biztosan tudja: a vetélytársak rengeteget dolgoztak, amióta 10 napja megnyerte a Spanyol Nagydíjat. A maranellóiak sem tétlenkedtek az elmúlt időszakban: eldöntötték, hogy Törökországban nem használják a Spanyol Nagydíjon debütált új orrkúpot.
A Ferrarik domináltak Barcelonában is
Fotó: Action Images
A Ferrarik domináltak Barcelonában is
A Ferrarik domináltak Barcelonában is
Fotó: Action Images
A Ferrarik domináltak Barcelonában is
A Formula 1-es világbajnoki pontversenyt vezető finn pilótát még nem izgatja a címvédés lehetősége, dacára 9 pontos előnyének. Räikkönen még korainak tartja, hogy ezzel foglalkozzon, csak a következő futam érdekli.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok eddig alakultak számomra, de tudom, hogy egyetlen másodperc alatt megváltozhat a teljes helyzet. Éppen ezért nem változtatok a hozzáállásomon, és továbbra is 100 százalékon kell teljesítenem, hogy az ellenfeleket magam mögött tudjam” – fogalmazott a finn világbajnok.

„Ez a legbiztosabb módja annak, hogy mi maradjunk az élen. Habár nem most a legfontosabb az első helyen lenni, sokkal inkább a szezon végén. Ha azonban a riválisok előtt akarunk végezni, a legegyszerűbb, ha nem is engedjük őket magunk elé” – magyarázta Räikkönen.

A Ferrari ennek – mármint a riválisok megelőzése – érdekében újabb megoldást eszelt ki: visszatér a szezon első három versenyén használt hagyományos orrelem a kocsi elejére. A Spanyol Nagydíjon sikerrel debütált a lyukas orr elem, amellyel Barcelonában az első két helyen végzett a csapat.

„Már korábban jeleztük, hogy csak ott használjuk az új elemet, ahol előnyünk is származhat belőle, és az isztambuli pálya nem tartozik ezen helyek közé” - mondta Luca Baldisserri, a Ferrari általános menedzsere.

„Törökországban kevés leszorító erőre van szükség, márpedig ennek a nyitott orrnak magas illetve közepes leszorító erőt igénylő aszfaltcsíkokon tudjuk leginkább élvezni az előnyeit” – indokolt Baldisserri.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik