Kubica szerint Monacóban vagy a Hungaroringen már nyerhetnek

Vágólapra másolva!
2008.05.05. 18:54
A Formula–1-ben versenyző lengyel pilóta, Robert Kubica szerint csapata, a BMW-Sauber Monacóban vagy a Magyar Nagydíjon nyerhet először futamot, mert az autó ereje ezeken a lassabb pályákon érvényesülhet.

Miközben a szezon előtt arról szóltak a hírek, hogy a BMW-Sauber vezetőinek célja az, hogy tartsák a lépést a McLaren-Mercedes-szel (lehetőleg mellette), addig az első futamok sikerei után manapság már arról is szó esik, hogy Robert Kubicáék esetleg a Ferrarikat is megszoríthatják.

Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Kubica, a csapat lengyel pilótája szerint a lassabb pályákon akár a Räikkönenéket is megszoríthatják.

Kubica, aki az idei évben elért már egy pole-pozíciót és kétszer is dobogós volt, a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a BMW idei célja a csapat első futamgyőzelmének megszerzése.

„Mindig a lassú kanyarokban és szektorokban vagyunk nagyon erősek, ezért úgy gondolom, hogy az olyan pályákon lehet esélyünk, mint Monaco vagy a Hungaroring, ahol nincsenek hosszú egyenesek és sok kanyar” - szólt Kubica fejtegetése.

„Azokon a pályákon talán lesz esélyünk. De sok függ még attól, hogy miként tudunk fejlődni a többiekhez képest” - tette hozzá a Formula–1-ben két éve debütált pilóta.

Kubica egyébként éppen a Magyar Nagydíjon ülhetett autóba először a legjobbak között 2006-ban, azonban azt a futamot nem tudta befejezni. Mégsem lehet azt mondani, hogy gyenge volt az első idénye, hiszen már harmadik futamán, Olaszországban felállhatott a dobogóra, ahol harmadik lett.

A 2007-es szezont a világbajnoki pontverseny 6. helyén zárta, azonban úgy tűnik a 2008-as év már igazán az övé lehet.

Az idei szezonnyitón a második helyről rajtolt, de nem tudta befejezni az Ausztrál Nagydíjat, mert amikor a pályán volt a biztonsági autó Nakadzsima Kazuki hátulról belement. Malajziában a hatodik helyről indulva a második helyig jutott.

Az első komoly eredmény Bahreinben jött. Kubica elete első pole-pozícióját szerezte, amely egyben a BMW történetének első edzéselsősége. A versenyen végül a harmadik lett. Legutóbb Barcelonában a 4. helyet szerezte meg, és 19 pontjával az összetett harmadik helyén áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik