Lewis Hamilton: jó úton halad a McLaren, de még akad elég munka

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 14:11
Lewis Hamilton eredményesnek ítélte a McLaren-Mercedes téli tesztprogramját, lévén az autó megbízható és gyors, így különösebb probléma nem is akadt az elmúlt hetekben. A brit versenyző azonban tudja, Wokingban még nem dőlhetnek hátra, rengeteg a tennivaló az 59. Formula-1-es világbajnokság márciusi, melbourne-i rajtjáig.
Lewis Hamilton eredményesnek ítélte a téli tesztelést
Reuters
Lewis Hamilton eredményesnek ítélte a téli tesztelést
Lewis Hamilton eredményesnek ítélte a téli tesztelést
Reuters
Lewis Hamilton eredményesnek ítélte a téli tesztelést

„Nagyszerű tesztnapok állnak mögöttünk, könnyedén teljesítettük az előírt km-eket, megbízhatunk az autónkban” – mondta Hamilton a szerdán zárult három napos barcelonai gyakorlás után.

A tavalyi szezont újoncként kezdő klasszis az utolsó futamig az élen állt, végül egy ponttal maradt el a világbajnok Kimi Räikkönentől. Négy versenyen győzött, összesen tizenkétszer állt dobogóra.

„Eredményesen zártuk Barcelonában a tesztelést, amelyen már a versenycsapattal dolgoztunk, hogy visszarázódjunk a menetrendbe. Így számos alkalommal gyakoroltuk a boxkiállást is – fejtegette Hamilton. - Már említettem, hogy jónak tűnik az autónk, de még rengeteg munka vár ránk. A Formula-1-es kocsi folyamatos fejlődésen megy át, és hihetetlen, hogy mennyit javultunk azóta, hogy januárban először gördült ki a pályára az MP4-23.”

A száguldó cirkusz idei mezőnyének számos újdonságot kellett megszoknia a téli felkészülés során, hiszen idén már senki sem használhatja az elektronikus segédeszközöket.

„Nagyon könnyen szoktam vissza a korábbi vezetési stílushoz. Éveken át vezettem kipörgésgátló nélkül, így engem semmi sem ért újdonság” – jegyezte meg a McLaren ásza.

Lewis Hamilton az autosport.com-nak elárulta, a wokingi istálló ezekben a napokban azon dolgozik, hogy a lehető leghosszabb távon használhassa eredményesen Bridgestone-abroncsokat. Ezen felül az aerodinamikai csomag tökéletesítése is napirenden van.
„Igazából nem tudok pontos indoklással szolgálni, de úgy érzem, az MP4-23 jobb a tavalyi autónál, az MP4-22-nél” – szögezte le a szigetországi pilóta.

Az idei Formula-1-es világbajnokság első futamára március 14-16-án a melbourne-i pályán kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik