Hamilton célja: világbajnoki cím négynél több futamgyőzelemmel

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 10:46
Lewis Hamilton rendkívül eltökélten és nagy célokkal várja az 59. Formula-1-es világbajnokság ausztráliai rajtját: meg akarja nyerni az összetett versenyt és felül kívánja múlni tavalyi teljesítményét, négynél is több futamon szeretne diadalmaskodni. A McLaren-Mercedes brit klasszisa tavaly mindössze egy futamon nem ért célba, idén ezen is javítani kíván.
Lewis Hamilton minden figyelmét a közelgő vb-rajt köti le
Reuters
Lewis Hamilton minden figyelmét a közelgő vb-rajt köti le
Lewis Hamilton minden figyelmét a közelgő vb-rajt köti le
Reuters
Lewis Hamilton minden figyelmét a közelgő vb-rajt köti le

Lewis Hamilton gőzerővel készül az idei szezonra, hetek óta állandó résztvevője a teszteknek, többször is ígéretes eredményt ért el.
„Őszintén mondom: alig várom, hogy elkezdjük a világbajnokságot. Jónak tűnik az autónk, jó a csapat hangulata, én is jól érzem magam. Ez a legfontosabb” – jegyezte meg a brit klasszis, aki hétfőn az év felfedezettjének járó elismerést kapta a Laureus-díj gáláján.

Lewis Hamilton tavaly egy ponttal maradt le a világbajnoki címről, négy győzelmet aratott, összesen tizenkétszer állt dobogóra.

„Több győzelmet akarok szerezni, többször szeretnék célba érkezni. Tavaly nagyon közel jártam ahhoz, hogy minden futamon célba érjek. Mindent megteszünk a javulásért: több rajtelsőséget és leggyorsabb köridőt szeretnék szerezni. A legfőbb célom pedig a világbajnokság megnyerése” – szögezte le a brit pilóta.

Lewis Hamilton tudja, nem lesz könnyű dolga, de úgy érzi, sokat tanult a tavalyi évben.

„Magabiztosabb és eltökéltebb lettem, mert tudom, mire számíthatok. Megtanultam, miként oszthatom be jól az időmet, edzésmunkám is fejlődött, és arra is rájöttem, miként vezethetek jobban, mint korábban. Optimista vagyok” – szögezte le a britek nemzeti hőse.

A McLaren-versenyző eltökéltségét figyelve nem is meglepő, hogy már maga mögött tudja a nemzetközi sajtóban időről-időre visszatérő barcelonai incidenst. A McLaren-Mercedes brit klasszisát az sem érdekli, hogy a napokban Bernie Ecclestone elszigetelt jelenségnek nevezte a spanyolországi incidenst, amely egyáltalán nem tekinthető általásnak a száguldó cirkusz világában.

„Ezt nem igazán szeretném kommentálni – jelentette ki Hamilton a Laureus-díj („sport Oscar-díj”) gáláját követően. – Előre tekintek, nagyon várom már az első versenyt.”
Ismert, néhány héttel ezelőtt néhány magáról megfeledkezett „drukker” rasszista támadást intézett a spanyol közönség szemében nemzeti hősnek számító kétszeres világbajnok Fernando Alonso tavalyi csapattársa ellen. A Marca című lap szerint jól hallható volt a "k... fekete" és a "fekete sz.." gyalázkodás, amikor a színes bőrű versenyző sétált a boxban, több néző feketére festette az arcát, s "Hamilton családja" feliratú pólót húzott.

A Nemzetközi Automobil-szövetség magyarázatot követelt a sportág helyi föderációjától és az is felmerült, hogy egy újabb hasonló incidens esetén törlik a valenciai vagy a barcelonai F1-es futamot. A napokban azonban Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz mindenható ura azt mondta, elszigetelt jelenségről volt szó, nincs ok az aggódásra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik