Maranellóban türelmesek Räikkönennel, nem siettetik a hosszabbítást

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 15:32
A Ferrari elégedett azzal, hogy a 2009-es szezon végéig szól Kimi Räikkönen szerződése, és egyelőre nem is siettetik a tárgyalások megkezdését a hosszabbításról. Stefano Domenicali sportigazgató ugyanakkor azt is kiemelte, hogy nem lesz akadálya a hosszabb időre szóló megállapodásnak a Formula-1 2007-es legjobbjával. A szakember azt sem zárta ki kategorikusan, igaz nem is erősítette meg, hogy előbb-utóbb a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is kiköt Maranellóban…
Kimi Räikkönen gőzerővel készül az új idényre
Reuters
Kimi Räikkönen gőzerővel készül az új idényre
Kimi Räikkönen gőzerővel készül az új idényre
Reuters
Kimi Räikkönen gőzerővel készül az új idényre

Kimi Räikkönen nemrég azt mondta, jelenleg nem gondolkodik azon, hogy miként folytatja a 2009-es szezon után. A szakemberek és a szurkolók egy része akkor azt gondolta, a finn versenyző befejezi F1-es pályafutását, helyére pedig Fernando Alonso érkezik.

„2008-ra és 2009-re is szerződésünk van, tökéletesen elégedettek vagyunk Kimi teljesítményével, azzal pedig legfőképpen, amilyen módon beilleszkedett a csapatba” – jelentette ki Domenicali azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet a Ferrari hagyományos téli sportos edzőtáborában tartottak.

A maranellói csapat nemrég kinevezett sportigazgatója ezután elárulta, a tökéletes együttműködés okán nincs is szükség arra, hogy elsiessék a szerződés-hosszabbításról szóló tárgyalásokat.

„Persze semmi sem tart vissza bennünket attól, hogy a jövőbe is tekintsünk és Kimit olyan versenyzőnek tartsuk, akivel érdemes új megállapodást kötni az első normális szerződés lejártával. De erre majd a megfelelő időben kerítünk sort. Most az a fontos, hogy Kimi az idei szezonra fókuszáljon” – mondta a Ferrari sportigazgatója.

Stefano Domenicali ezután kitért az „Alonso-kérdésre” is, amely régóta foglalkoztatja a száguldó cirkusz rajongóit.

„Alonso és a Ferrari? Már számostalálgatás látott napvilágot, de mi két jó versenyzővel rendelkezünk, ők a csapat hivatalos pilótái” – kezdte a szakember, majd így folytatta: - Mindketten élvezik a csapat maximális bizalmát, és biztosak vagyunk abban, hogy ők a megfelelő pilóták a Ferrari számára. Rendkívül professzionális viszont alakítottak ki egymással és a csapattal is. Ráadásul nagyon gyorsak. Ezért most nem is foglalkozunk az Alonso-üggyel. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik