Hamilton tanult kínai hibájából, Alonso mindent megtesz a sikerért

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 15:37
Az összetettben éllovas Lewis Hamilton tanult a Sanghajban elkövetett hibákból, úgy érzi a keserű tapasztalok révén is jobb Formula-1-es pilóta válhat belőle. A kétszeres világbajnok Fernando Alonsót 4 ponttal megelőző brit klasszis gyorsan túltette magát kínai csalódásán, most már minden erővel a hétvégi évzáróra, a Brazil Nagydíjra összpontosít.
A vb-éllovas Hamiltont 4 pontos hátrányból üldözi Alonso
Reuters
A vb-éllovas Hamiltont 4 pontos hátrányból üldözi Alonso
A vb-éllovas Hamiltont 4 pontos hátrányból üldözi Alonso
Reuters
A vb-éllovas Hamiltont 4 pontos hátrányból üldözi Alonso

„Kínában újabb fontos leckét tanultam, a balesetből sokat tanulhatok, pilótaként is fejlődhetek. Már túltettem magam a csalódáson, mióta elhagytam Sanghajt, csak a Brazil Nagydíj jár a fejemben” – mondta Hamilton.

A McLaren-Mercedes versenyzője Sanghajban sokáig az élen haladt, majd kerékproblémája miatt el kellett engednie Kimi Räikkönent. Hamrosan azonban már kezelhetetlenné vált az elhasználódott abroncsok okozta gond, a boxutca bejáratánál kicsúszott és végzetesen a kavicságyban ragadt.

„Teljesen nyílt a világbajnoki verseny, még akkor is, ha négy pont az előnyöm. Persze mindent megteszek azért, hogy Brazíliában növeljem a pontszámomat, a többi már nem csak tőlem függ” – jegyezte meg a szezont újoncként kezdő szigetországi pilóta.

Lewis Hamilton csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso tudja, csak akkor lehet igazán reális esélye az újabb címvédésre, ha megnyeri az Interlagosban sorra kerülő utolsó futamot. Ebben az esetben a világbajnoki éllovas csak akkor nyerhet összetettben, ha a második helyen ér célba.

„A világbajnoki cím sorsa nem csak tőlem függ, sok tényezőnek kell összejönnie, még úgy is, hogy négy pontra vagyok Lewistól. Az viszont biztos, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a sikerért. Ha ez sikerül, akkor már csak abban kell reménykednem, hogy minden más is az én kezemre játszik” – mondta a spanyol világbajnok, aki valószínűleg utoljára áll rajthoz a McLaren autójával.
Alonso az elmúlt hónapokban többször is összeveszett csapatának tagjaival, sőt azt is állította, Hamilton jogosulatlan előnyt élvez. A sanghaji futam után azt bizonygatta, hogy az időmérő amiatt került hátrányba, mert a szükségesnél magasabb volt a nyomás az abroncsaiban.

Utóbbi eset miatt a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) illetékesei Brazíliában a szokásosnál jobban figyelik majd a McLarent, hogy ne sérüljön az egyenlő bánásmód elve.

„Biztos, hogy Brazíliában egyenlő mércével kezelnek majd bennünket a csapaton belül, hogy mindkét autó versenyben lehessen a futamgyőzelemért és a világbajnoki címért” – jegyezte meg Alonso.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik