Lewis Hamilton a pályán vágna vissza a „sérelmekért” a Ferrarinak

Vágólapra másolva!
2007.09.07. 14:26
Az 58. Formula-1-es világbajnokság összetett versenyét öt pontos előnnyel vezető Lewis Hamilton a pályán szeretne visszavágni a Ferrarinak az elmúlt hetek „sérelmeiért”, vagyis a kémügy folyamatos napirenden tartása miatt. A brit versenyző úgy véli, csapatát, a McLarent folyamatosan sportszerűtlen támadások érik.
Lewis Hamilton elszántan készül az Olasz Nagydíjra
Reuters
Lewis Hamilton elszántan készül az Olasz Nagydíjra
Lewis Hamilton elszántan készül az Olasz Nagydíjra
Reuters
Lewis Hamilton elszántan készül az Olasz Nagydíjra

„Igazán nagyszerű érzés lenne, ha hazai pályán győznénk le a Ferrarit, amelynek hatalmas csalódást jelentene a kudarc. A McLarennél ugyanakkor hatalmas örömöt okozna” – kezdte nyilatkozatát a brit versenyző.

A wokingi istálló körül az elmúlt napokban ismét keményen „csapkodnak a villámok”, hiszen a Nemzetközi Automobil-szövetség újabb bizonyítékokhoz jutott a kémügyben, ezért jövő csütörtökre újabb meghallgatást rendelt el. Állítólag Pedro de la Rosa e-mailben értesítette Fernando Alonsót arról, hogy rendkívül értékes információkhoz jutott a Ferrari beállításairól.

„Számomra is nagyszerű érzést jelente a győzelem, főleg amiatt, ahogyan bánt velünk a Ferrari az elmúlt időszakban” – jegyezte meg Hamilton.

Időközben a kétszeres világbajnok Fernando Alonso tagadta, hogy ő juttatta el az ominózus e-mailt az FIA-nak. Egyes magyarázatok szerint azért „dobta fel” csapatát, hogy így szabadon távozhasson korábbi csapatához, a Renault-hoz.

„Ez nem igaz! Ha a csapatot megbüntetik, akkor engem is. Tagja vagyok a csapatnak, azonosulok a problémákkal. Nem is gondolunk arra, hogy megbüntethetnének bennünket. Győzni jöttünk Monzába” – szögezte le Fernando Alonso.

A McLarenről csütörtökön az is kiderült, hogy a Magyar Nagydíjon a kötelező törésteszt elvégzése nélkül használt új váltót, ezért 50 ezer dolláros pénzbírsággal sújtották.

„Ismerem a csapatom, a munkatársaimat és jól tudom, sportszerűtlenül támadnak bennünket. De a pályán választ adunk mindenkinek” – szögezte le Hamilton.

A brit versenyző még a monzai Olasz Nagydíj első szabadedzése lőtt nyilatkozott. Azóta már a teljes mezőny túl van a gyakorláson, amelyen a brit klasszis a harmadik helyen végzett Kimi Räikkönen és Felipe Massa mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik