Robert Kubicának örök emléket jelent a tavalyi harmadik hely

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 11:43
Robert Kubica számára életre szóló élményt és szép emléket jelent pályafutása első dobogós helyezése, de reméli, hamarosan újabb remek sikerrel „gazdagodik” Formula-1-es eredménysora. A lengyel pilóta szerint a hétvégi Olasz Nagydíjon akár meg is ismételheti a 2006-os harmadik helyet, mert az Autodromo Nazionale aszfaltcsíkja kifejezetten kedvezhet a BMW-Sauber autójának.
Olasz Nagydíj, 2006: Michael Schumacher gratulál Robert Kubicának
Reuters
Olasz Nagydíj, 2006: Michael Schumacher gratulál Robert Kubicának
Olasz Nagydíj, 2006: Michael Schumacher gratulál Robert Kubicának
Reuters
Olasz Nagydíj, 2006: Michael Schumacher gratulál Robert Kubicának

Szavazás

Ön szerint ki nyer előbb futamot a két BMW-pilóta közül?

Írja be az itt látható számot!
„Természetesen örökemléket jelent a tavalyi monzai harmadik helyezés, de nagyon remélem, hogy nem kell már sokat várnom a második dobogós pozíciómra” – szögezte le a krakkói fiatalember.

Robert Kubica a 2006-os szezonban a Magyar Nagydíjon váltotta az 19997-ben világbajnok Jacques Villeneuve-öt és harmadik versenyén, a legendás olaszországi pályán Michael Schumacher és Kimi Räikkönen mögött lett „bronzérmes”. Akkor a BMW még nem mindegyik pályán volt versenyképes, de erre a szezonra már állandósult a jó forma.

„Tavaly elsősorban a gyors pályákon voltunk eredményesek, de ez idén már nincs így. Mindenhol jók vagyunk. Én kétszer is harcolhattam a dobogóért, igaz mindkétszer lassú pályán, Monacóban és Magyarországon (mindkétszer az 5. lett – a szerk.). Idén már minden pályán harcolhatunk a pontokért, de arra számítok, hogy Monzában és Spában akár a dobogó is összejöhet” – jelentette ki Kubica.

A jóval rutinosabb csapattárs, Nick Heidfeld már kétszer állt 2007-ben a dobogóra: Kanadában a 2., míg Magyarországon a 3. helyen ért célba. Kubica Spanyolországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában a 4. lett.

„Monzában a szokásosnál jóval kisebb vezetőszárnyakkal látják az autókat, így értelemszerűen a leszorító erő is kisebb. A csapatok elsősorban a gyorsaságra törekednek, arra, hogy az autó a lehető legjobban viselkedjen nagy sebességnél” – jegyezte meg a BMW második számú versenyzője.

Robert Kubica múlt csütörtökön és pénteken kiválóan szerepelt a monzai kollektív teszten, de második és harmadik helye ellenére óvatosan értékelte az eredményeket.

„Az idők nem mutatnak világos képet a csapatok felkészültségéről. Ráadásul az eső miatt a vártnál kevesebb kört tehettünk meg száraz pályán” – jegyezte meg a lengyel versenyző.

Az Olasz Nagydíj első és második szabadedzését pénteken futják.

A 2006-OS OLASZ NAGYDÍJ EREDMÉNYHIRDETÉSE


EGY KÖR ROBERT KUBICÁVAL A MONZAI PÁLYÁN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik