Alonso boldogan marad a McLarennél, amíg győztes autóval szerepelhet

Vágólapra másolva!
2007.08.26. 13:34
Fernando Alonso boldogan marad a MacLarennél, egészen addig, amíg győztes autóval látják el a Formula-1-es világbajnokság futamaira. A kétszeres világbajnok spanyol klasszis kiemelte: érvényes szerződéssel rendelkezik, így közeljövője mindenképpen a wokingi csapathoz köti.
Fernando Alonso örömmel marad a McLarennél
Reuters
Fernando Alonso örömmel marad a McLarennél
Fernando Alonso örömmel marad a McLarennél
Reuters
Fernando Alonso örömmel marad a McLarennél

„Boldog leszek a McLarennél, amíg győztes autóval látnak el. Az idei kocsink mindenképpen annak számít, hiszen miénk az első és a második hely a pilóták között és a konstruktőrök között is mi vezetünk. Így egyértelmű, hogy boldog vagyok” – jelentette ki Alonso a Török Nagydíjon.

A kétszeres világbajnok a negyedik helyről kezdi a mai futamot, ugyanis a szombati időmérő edzésen Felipe Massa, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen is megelőzte.

Fernando Alonso heteken át „hidegháborút” viselt csapattársával szemben, ennek kapcsán merült fel a közeli váltás lehetősége. Isztambulban azonban a McLaren-Mercedes vezérkara kibékítette a spanyol és brit klasszist, s úgy tűnik, most már mindketten csak és kizárólag a világbajnokság hajrájára figyelnek.

„Kevés lehetőség nyílt a következő évre, hiszen él a szerződésem a McLarennel, így a közeljövőm mindenképpen ide köt. Sőt, most csak az egy lehetőség létezik számomra. Csütörtökön alaposan kitárgyaltuk, hogy miként tudnánk sikeresek maradni a következő hat futamban. Mindent megteszünk a győzelemért, hiszen bajnokok akarunk lenni” – mondta Alonso, akit leginkább korábbi csapatával, a Renault-val hoztak hírbe.


„Nagyszerű lehetőségek rejlenek a csapatban, de az is igaz, hogy néhány esetben nem a megfelelő irányba mentek korábban a dolgok. Az előző két szezonban szerzett tapasztalatok megosztásával próbáltam segíteni, hogy javuljon a helyzet. Emiatt nagyon keményen kellett dolgoznunk a szezont megelőző két-három hónapban

Fernando Alonso jelenleg a második helyen áll összetettben, hét ponttal marad el csapattársától, a szezont újoncként kezdő Lewis Hamiltontól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik