Lezárult a vita, Felipe Massa elfogadta Fernando Alonso bocsánatkérését

Vágólapra másolva!
2007.07.23. 14:48
Felipe Massa elfogadta Fernando Alonso bocsánatkérését, így lezárult az 58. Formula-1-es világbajnokság vasárnapi Európai Nagydíja kapcsán kirobbant vita. A kétszeres világbajnok spanyol klasszis ugyanis elismerte, brazil riválisa nem akarta kilökni a pályáról a futam hajrájában.
Nagy csatát vívott Alonso és Massa
Reuters
Nagy csatát vívott Alonso és Massa
Nagy csatát vívott Alonso és Massa
Reuters
Nagy csatát vívott Alonso és Massa

„Kétszer is egymáshoz ért az autónk, de most elnézést kérek, amiért a futam befejezése után neki támadtam. Túlságosan feszült voltam, mert majdnem kiestünk” – mondta Alonso.

A McLaren-Mercedes spanyol klasszisa hat körrel a leintés előtt támadta meg roppant agresszíven a Ferrari brazil pilótáját, majd a közelharc után a következő körben „körbeautózta” az addigi éllovast. Massa ekkor már nem tudta kivédeni Alonso próbálkozását, majd alaposan le is maradt, így a címvédő magabiztos előnnyel nyerte a nürburgringi száguldást.

Az eredményhirdetés előtt a televíziós kamerák össztüzében gyakorlatilag egymásnak esett a két versenyző.

FERNANDO ALONSO ÉS FELIPE MASSA CSATÁJA AZ EURÓPAI NAGYDÍJON



„Bocsánatot kérek, ha bármilyen kritikával illettem, hiszen a csata is az autósporthoz tartozik. Most már senkinek sem akarok beszélni az esetről, szeretném kiélvezni a győzelmet” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Az eredményhirdetés során is feszültnek tűnő Massa nem habozott, azonnal elfogadta Alonso bocsánatkérését.

„Senkivel sincs gondom, én amúgy is csak a saját versenyemre és a szabályok betartására figyelek – kezdte nyilatkozatát a brazil pilóta, majd így folytatta: - Persze nem leszek boldog, ha valaki azt mondja, hibáztam, én pedig azt gondolom, hogy nem rontottam. De jó dolog, ha valaki ezután elnézést kér. Alonso is tudja, nem volt igaza a verseny vége után.”

Felipe Massa hozzátette: alaposan meglepte, hogy a spanyol versenyző az eredményhirdetés előtt azzal vádolta, ki akarta lökni a pályáról.

FERNANDO ALONSO ÉS FELIPE MASSA SZÓPÁRBAJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik