Kémbotrány: július 26-án hallgatja meg az FIA a McLaren védekezését

Vágólapra másolva!
2007.07.12. 14:01
A Nemzetközi Automobil-szövetség Sport Világtanácsa július 26-án, rendkívüli ülésén hallgatja meg a McLaren-csapat illetékeseit a főtervező, Mike Coughlan részvételével is elhíresült kémboztrány kapcsán. A Formula-1-et is irányító testület szerint a wokingi csapat vétett a Nemzetközi Sport-szabályzat 151C cikkelye ellen.
Az FIA július 26-án hallgatja meg a McLarent
Reuters
Az FIA július 26-án hallgatja meg a McLarent
Az FIA július 26-án hallgatja meg a McLarent
Reuters
Az FIA július 26-án hallgatja meg a McLarent

Az FIA közleménye a McLaren azzal gyanúsítható, hogy károsan hatott a sportág és a Formula-1 hírnevére, amikor idén március és július között jogtalanul birtokolt a Ferrari tulajdonát képező dokumentumokat és technikai adatokat. Ezek segítséget nyújthattak a wokingi csapatnak a maranellói istálló idei autójának tervezéséről, a mérnökök feladatáról, a teszt és fejlesztési tervekről, valamint a futamstratégiákról.

Mike Coughlan McLaren-főtervezp 780 oldalnyi titkos Ferrari-dokumentumokat tartott magánál, az ügy londoni tárgyalásán pedig kiderült, banálisnak mondható módon bukott le.

A szakember felesége egy Wokinghoz közeli boltban próbálta fénymásoltatni az iratokat, ez pedig magára vonta egy alkalmazott figyelmét. Később meggyőződött arról, hogy a McLaren-főtervező hitvese Ferrari-dokumentációkról készített másolatot, ezért értesítette a maranellóiakat.

A McLaren-Mercedes csapatfőnök, Ron Dennis a múlt héten tagadta, hogy felhasználták a Coughlan birtokában lévő adatokat. Később az is kiderült, hogy a főtervező a Ferraritól elbocsátott Nigel Stepneyvel karöltve a Hondához akarta eljuttatni a dokumentációt.

A július 26-i meghallgatáson a McLaren illetékesei mellett a Ferrari is képviselteti magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik