A kezelőorvos szerint Robert Kubica indulhat Indianapolisban

Vágólapra másolva!
2007.06.11. 15:34
Ronald Denis kezelőorvos úgy véli, a vasárnapi montreali futamon borzalmas balesetet szenvedett Robert Kubica rajthoz állhat az 58. Formula-1-es világbajnokság következő versenyén, az Egyesült Államok Nagydíján. Erről a tekintélyes varsói napilap, a Gazeta Wyborcza számolt be.
A kezelőorvos szerint Robert Kubica rajthoz állhat Indianapolisban
Reuters
A kezelőorvos szerint Robert Kubica rajthoz állhat Indianapolisban
A kezelőorvos szerint Robert Kubica rajthoz állhat Indianapolisban
Reuters
A kezelőorvos szerint Robert Kubica rajthoz állhat Indianapolisban

Robert Kubica elhagyta a montreali kórházat

Elhagyta a monterali kórházat Robert Kubica, aki súlyos balesetet szenvedett az 58. Formula-1-es világbajnokság vasárnapi Kanadai Nagydíján. A BMW-Sauber lengyel versenyzője megköszönte az orvosi stáb áldozatos munkáját, s már semmilyen testrésze sem fáj.

„Nagyon jól érzem magam, nincsenek fájdalmaim. Nagyon köszönöm a pályán és a kórházban dolgozó teljes orvosi csapatnak a segítséget” – idézte a sports.pl nevű lengyel internetes portál Kubicát.

A lengyel versenyző rendkívül bizakodó, reméli, a lehető leghamarabb visszatérhet a száguldó cirkuszba.

„Amint lehet, elrepülök Indianapolisba. Remélem, vasárnap rajthoz állhatok a következő versenyen” – jelentette ki Robert Kubica.

A BMW-Sauber a legfrisebb hírek szerint csütörtökön dönt a versenyző hétvégi szerepléséről.
Az újság a szakemberre hivatkozva azt írta, hogy a BMW-Sauber lengyel pilótájának állapota a körülményekhez képest több, mint kiváló.Így jó esély kínálkozik arra, hogy rajthoz álljon Indianapolisban.

„Nagyon megijedtem, amikor a képernyőn láttam a balesetet. Azt hittem, Robert meghalt – idézte vasárnapi emlékeit Denis. Nagyon megörültem, amikor beszállították a kórházba és már tudott beszélni. Eszméleténél volt, tudatában volt annak, mi is történt vele. Mindenre emlékezett, ami megelőzte a balesetet. Elmondta, hogy mintegy 250 km/órával haladt, amikor eltalálta az előtte haladó autót kerekét.

A kezelőorvos hozzátette: Kubica csodával határos megmenekülését elsősorban a cockpitnak és a fejet és a nyakat védő, HANS elnevezésű felszerelésnek köszönheti.

„A mai neurológiai vizsgálat után a versenyző valószínűleg elhagyja a kórházat. Amikor az orvosoktól megtudta, hogy kisebb sérülésekkel úszta meg a balesetet, az volt az első kérdése: Indulahtok Indianpolisban? – mondta Ronald Denis.

Robert Kubica kisebb sérüléseket szenvedett, és kifordult a jobb bokája.

A tehetséges lengyel pilóta vasárnap a L’Epingle nevű hajtűkanyar előtti, rendkívül gyors részen veszítette el uralmát a BMW-Sauber fölött, ott, ahol a pálya enyhén balra kanyarodik. Kubica autója felemelkedett a levegőbe, és irányíthatatlanul vágódott bele orral a betonfalba, majd darabokra törve keresztül repült a pályán, és a L’Epingle külső ívénél állt meg.

Kocsijából csak az úgynevezett cockpit maradt épsségben, benne a versenyzővel, aki sokáig nem mozdult, korábban viszont a fejével és a kezével is furcsa mozdulatot tett. Gyorsan kiemelték a roncsból, majd a pálya orvosi központjába szállították, ahonnan végül jó hírek érkeztek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik