Éves szabadságra menne az elégedetlen Ferrari-vezető

Vágólapra másolva!
2007.02.01. 15:42
Úgy tűnik, hogy a tavalyi szezon után történt jelentős strukturális változások nem nyerték el mindenki tetszését a Ferrari Formula-1-es csapatánál, erre utal, hogy Nigel Stepney verseny- és technikai menedzser az év végéig szabadságra menne. Az elégedetlen szakember más területeken próbálná ki magát, de azt sem elképzelhetetlen, hogy más istállóhoz igazol.
Nigel Stepney
Nigel Stepney
Nigel Stepney
Nigel Stepney
„Szeretném elhagyni egy évre a Ferrarit. Nem vagyok boldog a csapaton belüli helyzetettel” – mondta Stepney az autosport.com-nak.

A szakember 1992 óta tevékenykedik a maranellói istállónál, előtte a Benettont segítette. Nagy szerepet játszott a Michael Schumacher, Jean Todt és Ross Brawn fémjelezte ferraris aranykorszaknak, s úgy tűnik, hogy a hétszeres világbajnok német zseni és az angol technikai igazgató végleges, illetve átmeneti visszavonulása megviselte.

„Szeretnék előrelépni karrieremben, de ez most nem lehetséges. Ez pedig nem tesz boldoggá. Az lenne az ideális, ha a Ferrarin belül találnék új kihívást, de nem zárkózom el más csapatok ajánlatától sem” – mondta Nigel Stepney.

A rendkívül megbízható internes magazin, vagyis az autosport.com szerint elképzelhető, hogy Ross Brawn 2008-ra tervezett visszatérése jelentené Stepney számára a megnyugtató megoldást. Akkor a verseny- és technikai menedzser is előreléphetne a ferraris rangsorban.

A nemrég lezajlott átalakítás során Mario Almondót nevezték ki technikai igazgatónak és Stefano Domenicali irányítása alá került Jean Todt eddigi feladatainak jelentős része.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik