A Renault-főnök nem akar jósolgatni

Vágólapra másolva!
2007.01.22. 14:04
Az élcsapatokban történt nagy változások miatt lehetetlen feladatot jelent az 58. Formula-1-es világbajnokság végeredményének megtippelése. Ezt Pat Symonds, a Renault motorokért felelős vezetője jelentette ki.

„Nézzünk szét a csapatoknál: hatalmas változások történtek. Emberemlékezet óta nem jelentett olyan nehéz feladatot az eredmény megtippelése, mint idén. Ráadásul én nem is vagyok híve az idényelőtti jóslatoknak, mert ez mindig nehézséget okoz” – jelentette ki Symonds.

A Renault-vezető nyilatkozatát közlő autosport.com emlékeztetett arra, hogy a Toyota kivételével minden F-1-es csapat új versenyzővel vagy versenyzőkkel, abroncsszállítóval vagy motorral kezdte a felkészülést az 58. világbajnokságra.

A legutóbbi két sorozat legjobb pilótái közül a címvédő Fernando Alonso a Renault-tól a McLaren-Mercedeshez, míg Kimi Räikkönen a wokingiaktól a Ferrarihoz igazolt.

A hétszeres világbajnok, tavaly ezüstérmes Michael Schumacher pedig befejezte sikerekben gazdag F-1-es pályafutását. A Renault a finn Heikki Kovalainen, míg a McLaren a brit Lewis Hamilton „révén” újoncot is mélyvízbe dob a márciusban Ausztráliában kezdődő szezonban.

„Nagyon optimisták vagyunk, tudjuk, milyen céljaink vannak a stabilitás terén. Persze realisták maradtunk, hiszen idén kevesebbet tesztelünk, mint az elmúlt években, így kevesebb tapasztalattal kezdjük az idényt. Azt azonban már sokszor hangoztattam, hogy relatív dolgot jelent a versenyképesség megítélése, hiszen eredményeink a többiektől is függnek” – zárta mondandóját a Renault-szakember.

A francia istálló a múlt héten már tesztelte idei autóját, amelynek hivatalos sajtóbemutatóját szerdán tartják Amszterdamban.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik