Bahreini cég tulajdonrésze a McLarenben?

Vágólapra másolva!
2007.01.09. 15:48
Címkék
A bahreini állam tulajdonában lévő Mumtalakat Holding Company vételi ajánlatott tett a Formula-1-es világbajnokságban szereplő McLaren-Mercedes részvényeinek harminc százalékára. A csapat bejelentése szerint a „versenyhivatal” hat héten belül bírálja a benyújtott anyagot, addig nem is kommentálják a hír hátterét.
A menedzsment nem változik
A menedzsment nem változik
A menedzsment nem változik
A menedzsment nem változik

Ha a Mumtalakat ajánlatát elfogadják, akkor természetesen módosul a tulajdonosi kör összetétele. Ebben az esetben a Mercedes motorokat előállító DaimlerChrysler 40, a bahreini cég 30, míg Ron Dennis csapatfőnök és a TAG Group 15-15 százalékkal rendelkezik. A Mumtalakat az istállóvezető és Mansour Ojjeh részvénycsomagjának jelentős részét szerezné meg.

Az elmúlt hónapokban már számos hír érkezett arról, hogy Dennis eladja tulajdonrészét a DaimlerChryslernek, hogy ezzel a lépéssel készítse elő közelgő visszavonulását. Úgy tűnik, hogy a bahreiniek lépnek az autógyártó cég helyébe, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a csapatfőnök rövidesen befejezi tevékenységét, igaz az ellenkezőjét sem.

„Már magam sem tudom, hogy hány alkalommal beszéltem Mansourral a részvényeladásról. Számos lehetőség kínálkozott a közelmúltban, egyéni és vállalati szinten is” – mondta néhány hete Ron Dennis.

A McLaren a keddi tájékoztatásban kiemelte: a menedzsment összetétele a tulajdonosi kör esetleges változása esetén sem módosul.

Fernando Alonso Wokingban járt
Reuters
Fernando Alonso Wokingban járt

Szintén a csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Renault-tól érkezett kétszeres világbajnok, Fernando Alonso hétfőn üléspróbán vett részt Wokingban, ahol az új autóhoz, az MP4-22-höz alakították az eszközt. A spanyol klasszis jövő szerdán a valenciai pályán köröz majd először a konstrukcióval.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik