Alonso: Szabotál a versenyeken a Renault!

Vágólapra másolva!
2006.10.03. 16:31
Címkék
Úgy tűnik, hogy valami „elpattant” Fernando Alonsóban, ugyanis elég nehéz magyarázatot találni arra, hogy az elmúlt hetekben összeveszett a „fél világgal”. A Formula-1 spanyol világbajnoka a monzai Olasz Nagydíjon a Nemzetközi Automobil-szövetséget, majd a visszavonuló Michael Schumachert támadta meg, de úgy tűnik, most „feltette az i-re a pontot”: állítja, a Renault bojkottálja világbajnoki esélyeit, ez a magyarázata a csapat hullámvölgyének!
Pedig úgy tűnik, hogy a csapat segíti Alonsót...
Reuters
Pedig úgy tűnik, hogy a csapat segíti Alonsót...
Pedig úgy tűnik, hogy a csapat segíti Alonsót...
Reuters
Pedig úgy tűnik, hogy a csapat segíti Alonsót...

Az AS című sportnapilapnak árulta el véleményét Alonso, s még érveket is felsorolt. Nagy kérdés, hogy lenyelik-e ezt a Renault vezetői, s legfőképpen mentora, a csapatfőnök Flavio Briatore. Az valószínű, hogy nem dicsérik meg a szezon után a McLaren-Mercedeshez kerülő klasszist, hiszen ezzel a nyilatkozattal nem segíti a csapat összefogását. Pedig erre lenne szükség az utolsó két futamra, hiszen azt mindenki tudja, hogy a Ferrarinál mindenki azért dolgozik, hogy Michael Schumacher nyolcszoros világbajnokként vonulhasson vissza.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„A csapat azt akarta Kínában, hogy a második és a harmadik hely legyen a miénk. A győzelemért már nem tettek meg mindent a többiek. Egyáltalán nem szeretnék, hogy újra én legyek a világbajnok, mert mindenképpen más csapathoz vinném az egyes számú rajtszámot” – mondta a spanyol pilóta.

Fernando Alonso úgy érzi, hogy a vasárnapi Kínai Nagydíj eseményei alátámasztják feltevését, amely szerint a Renault már csak a konstruktőröknél megszerezhető világbajnoki címért harcol.

„Csak néhányan voltak szomorúak Michael Schumacher győzelme miatt, a többiek a második és harmadik helyünket ünnepelték.Ennek oka, hogy a Renault így is megelőzte a Ferrarit a pontversenyben. Én nem kaptam meg a szükséges segítséget a futam alatt” – jegyezte meg a spanyol klasszis, akinek most már bravúrra lesz szüksége a címvédéshez.

A Kínai Nagydíjon sokáig minden Alonso sikerét ígérte, az élről indulva több mint 20 mp-es előnyt harcolt ki Michael Schumacherrel szemben. Az első boxkiállás után azonban a mérnökeivel úgy határozott, hogy ki kell cserélni a simára kopott átmeneti abroncsokat. A váltás nem bizonyult jónak, az új gumik nem tapadtak megfelelően, így a Ferrari német klasszisa utolérte nagy ellenfelét, majd simán megelőzte. Alonso végül 2. lett, így összetettben helycsere történt, több futamgyőzelmével Michael Schumacheré most már az első hely. A német pilóta világbajnok lehet a hétvégi Japán Nagydíjon, ha nyer és Alonso nem szerez pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik