Alonso és Schumi is fantasztikus hajrát vár

Vágólapra másolva!
2006.10.02. 13:55
Címkék
A két érintett nagy izgalommal várja az 57. Formula-1-es világbajnokság utolsó két futamát: a címvédő Fernando Alonso és az összetettben az élen álló Michael Schumacher is úgy véli, a szurkolók roppant érdekes csatát láthatnak majd, s egyáltalán nem kizárt, hogy csak az évzáró Brazil Nagydíj dönt a végső elsőségről. A spanyol és a német klasszis is 116 pontos, a Ferrari visszavonuló legendája több győzelmének köszönheti a vezetést.
Érthető a hétszeres világbajnok öröme
Reuters
Érthető a hétszeres világbajnok öröme
Érthető a hétszeres világbajnok öröme
Reuters
Érthető a hétszeres világbajnok öröme

„Fantasztikus harc zajlik a bajnoki címért. Magabiztos vagyok, hiszek abban, hogy én leszek majd a győztes” – jelentette ki Alonso, aki a Renault rossz döntéseinek „köszönhetően” bukta el a biztos győzelmet vasárnap a sanghaji Kínai GP-n.

A címvédő az első helyről rajtolt, s már több mint 20 mp-es volt az előnye Schumival szemben, amikor az első boxkiállás során lecserélték simára kopott átmeneti abroncsait. Az új első gumik azonban nem tapadtak megfelelően, így Alonsót csapattársa, Giancarlo Fisichella és Michael Schumacher is megelőzte. A spanyol csillag a második kerékcsere során már száraz pályára való abroncsokat kapott, őrült száguldással beérte és leelőzte Fisicót, de a német riválisnak már csak bottal üthette a nyomát.

„Miénk a leggyorsabb autó, jó esélyünk van a győzelemre a következő futamokon” – szögezte le Alonso.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore elnézést kért a szezon után a McLarenhez távozó klasszistól a hibákért.

„Nagyon sajnáltuk Fernandót. Egyszerűen fantasztikus volt, esőben és száraz pályán is ő uralta a futamot. Nem is lehet bosszantóbb annál, mint amikor kicsúszik a kezeid közül a győzelem. Ha előretekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy miénk a leggyorsabb autó, s mindkét pontverseny kiegyenlített. Tudjuk, hogy csapatunk képes a végső győzelem megszerzésére” – mondta az olasz szakember.

Michael Schumacher a nyár közepén még 25 pontos hátrányban volt, akkor sokan le is írták a hétszeres világbajnokot. Az elmúlt hetekben-hónapokban azonban alaposan beleerősített, s most már nagy eséllyel pályázik az újabb nagy diadalra.

Csak Schumi volt boldog a sanghaji eredményhirdetésnél
Csak Schumi volt boldog a sanghaji eredményhirdetésnél

„Csodával ér fel, hogy itt tartunk. A csapat hatalmas munkájának köszönhetjük a sikereket, s nyilvánvaló, hogy érdekes hetek elé nézünk, szerintem az utolsó futam leintéséig nem dől el a kérdés. Nagyon várom már a hajrát” – jelentette ki a sportág történetének legeredményesebb klasszisa.

Michael Schumacher elárulta: hatalmas kétségek között utazott Sanghajba.

„Egyértelmű, hogy a legutóbbi három futam közül a Kínai Nagydíj adott okot leginkább a fejfájásra. A múltban ugyanis sikertelenek voltunk ezen a pályán, így nem lehettünk magabiztosak. De most már túl vagyunk ezen. A következő két pálya már kedvez a csapatunknak, bizakodhatunk a jó szereplésben” – zárta mondandóját az összetett verseny éllovasa, aki a 2004-es sorozat zárása óta először áll az élen.

Azonos pontszám esetén a több futamgyőzelem határozza meg a sorrendet, jelenleg Schumacher 7-6-ra vezet. Ha a diadalok száma is megegyezik, akkor a 2. helyek száma dönt, Alonso 6-4-re "vezet".

FERNANDO ALONSO IDEI EREDMÉNYEI:
Futam Rajtpozíció Verseny
Bahrein 4. 1.
Malajzia 7. 2.
Ausztrália 3. 1.
San Marino 5. 2.
Európa 1. 2.
Spanyolország 1. 1.
Monaco 1. 1.
Nagy-Britannia 1. 1.
Kanada 1. 1.
Egyesült Államok 5. 5.
Franciaország 3. 2.
Németország 7. 5.
Magyarország 15. kiesett
Törökország 3. 2.
Olaszország 10. kiesett
Kína 1. 2.
Japán
Brazília
MICHAEL SCHUMACHER IDEI EREDMÉNYEI:
Futam Rajtpozíció Verseny
Bahrein 1. 2.
Malajzia 14. 6.
Ausztrália 10. kiesett
San Marino 1. 1.
Európa 2. 1.
Spanyolország 3. 2.
Monaco 22. 5.
Nagy-Britannia 3. 2.
Kanada 5. 2.
Egyesült Államok 1. 1.
Franciaország 1. 1.
Németország 2. 1.
Magyarország 11. 8.
Törökország 2. 3.
Olaszország 2. 1.
Kína 6. 1.
Japán
Brazília
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik