Byrne: Schumi nélkül is nyerő lesz a Ferrari!

Vágólapra másolva!
2006.09.27. 17:03
Címkék
Michael Schumacher visszavonulása alapjaiban módosíthatja majd az erőviszonyokat a Formula-1-ben, vannak, akik szerint a Ferrari rövidesen már nem lesz élcsapat. A maranellóiak korábbi főtervezője, a napjainkban már tanácsadóként tevékenykedő Rory Byrne azonban nem így látja, további győzelmeket vár.
Imola, 2004: Schumacher és Byrne ünnepli a győzelmet
Imola, 2004: Schumacher és Byrne ünnepli a győzelmet
Imola, 2004: Schumacher és Byrne ünnepli a győzelmet
Imola, 2004: Schumacher és Byrne ünnepli a győzelmet

„A visszavonulás csak Michael pályafutásának vet véget, nem zár le egy korszakot. Továbbra is jelentős eseménynek számít majd a Ferrari legyőzése” – mondta a dél-afrikai szakember.

Rory Byrne saját példával is igyekezett alátámasztani azt a vélekedést, hogy a Formula-1-ben nem „egyszemélyes sikerek” születnek.

„2004-ben terveztem utoljára autót, s a korábbi évek sikerei után napjainkban is kiválóan szerepel a csapat. Idén hét versenyt nyertünk, s világbajnokok lehetünk. Vagyis nem csak tőlem függtek a sikerek. A Ferrari remek csapatnak számít, magam is megtapasztaltam ezt. A kezdetekkor még máshol jártam gondolatban, amikor mindenki kezet nyújtott, így gyorsan aktív tagja lettem a közösségnek. Ugyanez a fogadtatás vár Kimi Räikkönenre is” – jelentette ki a világhírű szakember.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Byrne úgy véli, hogy a Ferrari hosszútávú sikereinek egyik titka, hogy a szakemberek bátran felvállaltak olyan újdonságnak számító technikai megoldásokat, amelyek az ellenfelek csak jókora késéssel tudtak lemásolni. Megemlítette: a maranellóiak óriási előnyre tettek szert, amikor elsőként kezdtek egész napos szélcsatornás tesztelésekbe.

Az olasz istálló dél-afrikai tanácsadója természetesen kitért Michael Schumacher döntésére is.

„Tiszteletben tartom a döntését, igaz nehezen fogadtam el. Úgy érezte, eljött a visszavonulás ideje, s azt nem befolyásolta, hogy a szakmai két-három tagja is hasonlóan határozott. Monzában ugyanis ismét bebizonyította, hogy versenyzőként továbbra is nagyon erős. Gyönyörű lenne, ha a nyolcadik világbajnoki címmel tudná lezárni a Formula-1-es kalandot” – zárta mondandóját Rory Byrne.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik