Formula–1: Hamilton munkájával nagyon elégedett a McLaren

Vágólapra másolva!
2006.09.22. 17:34
Címkék
Rendkívül elégedetten nyilatkoztak a Formula–1-es McLaren-Mercedes csapat vezetői Lewis Hamiltonról, miutána GP2-es versenysorozatban idei bajnoka tesztelte a wokingi istálló autóját Silverstone-ben. Martin Whitmash ügyvezető igazgató szerint a 21 éves tehetség "felbecsülhetetlen értékű munkát" végzett.
Lewis Hamilton megjárta a kavicságyat is
Lewis Hamilton megjárta a kavicságyat is
Lewis Hamilton megjárta a kavicságyat is
Lewis Hamilton megjárta a kavicságyat is

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
"Vannak olyan eredményei a munkájának, amelyek felbecsülhetetlenül értékes információkkal láttak el bennünket – fogalmazott Martin Whitmarsh. – Lewis részt vett a megfelelő gumikeverék kiválasztásában is."

Mint megírtuk, Lewis Hamilton néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, tisztában van azzal, hogy a McLaren-Mercedes komoly kockázatot vállalna azzal, ha őt szerződtetné Fernando Alonso csapattársának a 2007-es szezonra, ám ő készen áll, és szerinte a csapatnak ezt a kockázatot fel kellene vállalnia.

Hamilton – aki két nap alatt több mint 110 kört tett meeg Silverstone-ban – az első fekete bőrű versenyző lenne a száguldó cirkusz történetében, ha szerződést kapna a McLarentől.

"Nagyszerű volt tesztelni, remek érzés, hogy részt vehettem a megfelelő gumik kiválasztásában – mondta a fiatal pilóta. – A GP2-es autók és a Formula–1-esek között a legnagyobb különbség egyértelműen az, hogy az utóbbiaknak nagy sebességnél is elképesztő a tapadásuk. Félelmetes."

"Egyszer a kavicságyban kötöttem ki, igen, de ez megmutatta, hogy meddig nyomhatom ennek az autónak. Utána már semmilyen kárt nem okoztak, úgyhogy minden rendben" – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik