"Lassabb kocsival is legyőztem Kimit"

Vágólapra másolva!
2005.10.14. 18:12
Címkék
Fernando Alonso, a Formula-1 újdonsült világbajnoka úgy vélekedik, senkinek nem kell bizonyítania azután, hogy már két futammal a versenysorozat vége előtt, a Brazil Nagydíjon bebiztosította elsőségét. Épp ezért egy percig sem zavarja, hogy első számú vetélytársa, a finn Kimi Räikkönen hét futamgyőzelmet szerzett, míg ő csak hatot.
Fernando Alonso büszke elért eredményeire
Reuters
Fernando Alonso büszke elért eredményeire
Fernando Alonso büszke elért eredményeire
Reuters
Fernando Alonso büszke elért eredményeire

Alonso kijelentette, nem érzi úgy, hogy mindenáron meg kellene nyernie az idényzáró Kínai Nagydíjat csak azért, hogy utolérje Räikkönent a futamgyőzelmek tekintetében. "Nagyon örülök annak, hogy a második leggyorsabb autóval is vb-győztes tudtam lenni. Nem gyakran történik ilyesmi, de nekem sikerült. A McLarenek sokkal erősebbek, mint mi, úgyhogy nagyon boldog vagyok az elért eredményeimmel" - mondta.

"Nem érdekel a hét futamgyőzelem. Remélem, még sok világbajnokságot fogok nyerni, akár úgy is, hogy közben egy futamon sem leszek első" - közölte Alonso. Räikkönen múlt heti, Japán Nagydíjon aratott győzelmével a McLaren zsinórban már hat sikernél tart, így a konstruktőrök világbajnokságában még nyílt a küzdelem: a Renault mindössze két ponttal vezet a wokingiak előtt.

Alonso szerint azonban hiába volt viszonylag szoros idei párharca a finn pilótával, mindez nem jelenti azt, hogy a száguldó cirkusz történetének újabb nagy rivalizálása lenne kibontakozóban. "Tavaly Michael Schmacher és Rubens Barrichello csatázott az első helyért, miközben Kimi csak a hetedik volt és senki nem foglalkozott vele. Most épp övé a leggyorsabb autó, nyert hét futamot, és mindenki róla beszél. Jövőre ki tudja, mi lesz? Talán Jenson Button lesz a sztár, talán más."

"Van még négy vagy öt fiatal pilóta, aki jópár évig a Formula-1-ben szerepelhet és csatázhat egymással. Úgyhogy ha elég jó autónk lesz, jó versenyeket vívunk majd, de nemcsak Kimi és én, hanem bármelyikünk odakerülhet" - vélekedett a Forma-1 legfiatalabb világbajnoka.

Alonso azt az újságírói feltételezést is visszautasította, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher napjai meg lennének számlálva a száguldó cirkuszban. "A Ferrari nem volt valami versenyképes idén, úgyhogy Michael nem tudott harcba szállni a vb-elsőségért. Amint azonban olyan jó autóba ülhet, mint mi, többiek, nagyon nehéz lesz legyőzni. Remélem, jövőre ő is visszatér a legjobbak közé."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik