Schumi 2008-ig versenyez – jósol a menedzser

Vágólapra másolva!
2005.10.12. 13:02
Címkék
Michael Schumacher menedzsere, Willi Weber a Stuttgarter Nachrichten című német újságnak adott interjújában úgy vélekedett: a Ferrari hétszeres világbajnok pilótája valószínűleg 2008-ban fejezi be a pályafutását, azaz még három szezont tölthet el a Formula1-ben. Weber kizárta annak a lehetőségét, hogy a Schumacher a Ferraritól a McLarenhez igazol, amelynek egy német gyár, a Mercedes szállítja a motorokat.
"Még semmi biztosat nem tudok, de azt hiszem, valószínűleg kettőezer-nyolcban fejezi be. Persze, tévedhetek" – mondta Weber a német tabloidnak.

Az üzletember hozzátette: noha Michael Schumacher jelenlegi szerződése 2006 végén lejár a Ferrarinál, a hétszeres világbajnok csak a következő esztendőben dönt a hogyan továbbról. Azt azonban megjegyezte: a 36 éves versenyzőnek nem áll szándékában a McLarenhez igazolni.

"Oké, itt álljunk meg – mondott ellent a találgatásoknak Weber. – Ezt a lehetőséget én jelen pillanatban kizárnám. Semmi értelme nincs. Először is Michael teljesen jól érzi magát a Ferrarinál. Másodszor pedig annak, hogy ő a McLarennél van, semmivel nem nagyobb a piaci haszna, mint hogy a Ferrari versenyzője."

Michael Schumacher a menedzsere szerint 39 éves koráig versenyezhet a Formula–1-ben
Michael Schumacher a menedzsere szerint 39 éves koráig versenyezhet a Formula–1-ben

"A Mercedes a luxusautók szimbóluma, míg a Ferrari a sportkocsigyártásé – folytatta a menedzser. – A Ferrarinál mindenki versenyeken, az autósporton és a Formula–1-en gondolkodik. Ez versenyző imázsa szempontjából ez sokkal jobb."

Michael Schumacher 2000 és 2004 között egymás után öt világbajnoki címet nyert a Ferrarival, az idén azonban őt is és az olasz istállót is megfosztották a trónjától. Mint ismeretes, az egyéni világbajnoki cím Fernando Alonsóé (Renault) lett, míg a gyártók pontversenyében a vasárnapi Kínai Nagydíjon dől el, hogy a Renault vagy a McLaren-Mercedes csapat lesz-e az új világbajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik