Button a BAR-nál marad

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2005.09.20. 00:00
Címkék
Jenson Button jövőre is a BAR-istálló versenyautóját vezeti, miután csapata tízmillió fontért (körülbelül 3.654 milliárd forint) gyakorlatilag kivásárolta őt a Williamstől, amelylyel érvényes megállapodása volt 2006-ra.
A szerződést múlt pénteken írták alá, azután, hogy Frank Williams csapatfőnök (aki eddig kérette magát) elfogadta a BAR rendkívül gáláns ajánlatát. Egyik csapat sem kívánta kommentálni az eseményeket, de kettejük Buttonért folyó csatája - amely gyakorlatilag 2004 júliusa óta tart - úgy tűnik, véget ér.

Williams eddig azt hajtogatta, hogy Buttonnak szerződése van a csapatával 2006-ra és 2007-re, ami azt jelenti, hogy nála is fog versenyezni, ha akar, ha nem. (A Magyar Nagydíj hétvégéjén Sir Frank azt nyilatkozta: nem érdekli, mit akar Button, ő is nagyon sok emberrel dolgozik együtt, akiket nem kedvel, de mivel szerződés köti őket egymáshoz, kénytelen elviselni őket. Úgyhogy Buttonra is ez a sors vár.) Az elmúlt két hónapban lebonyolított tárgyalások után azonban most megváltoztatta a véleményét - adta hírül a legtekintélyesebb szaklap, az Autosport.

Várható volt, hogy a Williams pénzt kér majd azért, hogy elveszítette a pilótáját, csak azon folyt a vita, hogy mennyit. Talán sokan emlékeznek Button hányattatására, aki a két csapat között őrlődött immár 18 hónapja. Tavaly a Williamshez akart szerződni, de nem engedték, aztán októberben a BAR rábólintott a távozására, most meg már ő nem akar menni. Ám úgy tűnik, ezzel a döntéssel lezárult a Button-saga. Egy évre legalábbis biztosan.

Szavazás

Ki lesz az idén a Formula–1 világbajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik