Ekl: Szomorú vagyok, de büszke – Boris a Köln elleni kiesés után

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 22:27
null
Michael Boris nehezen találta a szavakat a Köln elleni vereség után (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Mint ismert, a Fehérvár FC 3–0-ra kikapott az 1. FC Kölntől, ezzel a német együttes jutott be a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörébe. A mérkőzést követően így értékelt a két vezetőedző.


A Vidi mestere, Michael Boris nagyon bosszús volt a találkozót követően.

„Először is gratulálok a Kölnnek. Sokat kivártam a sajtótájékoztató előtt, mire képes lettem arra, hogy elmondjam a gondolataimat. Úgy érzem, kevesebb gondom lenne, ha lefociztak volna minket. De hiába játszottak jól és volt náluk sokat a labda, kevés helyzetet alakítottak ki. Nagyon csalódottak vagyunk. Az előző héten ami összejött a pályán, az ma nem. A végén mindent egy lapra tettünk fel. Egyrészről szomorú vagyok, másrészről büszke a csapatomra, mert megpróbált mindent beleadni” – mondta el a Vidi mestere.

„Az első félidőben az volt az elképzelésünk, hogy hátra húzódva ellentámadásokra rendezkedünk be, mint az első mérkőzésen, ahol ez jól is sikerült. Sajnálom, hogy sokszor a párharcokból rosszul jöttünk ki, illetve, hogy Dárdai és Funsho között is akadt félreértés. A szünet után módosításokat eszközöltünk, de erre is gyorsan reagálnunk kellett, hiszen gyorsan kaptuk a második gólt.”

„Nagyon, nagyon, nagyon bosszant, hogy kétszer is szöglet után kaptunk gólt. Főleg a második, amikor egy továbbcsúsztatott fejesből vették be a kapunkat, ráadásul pont a szünet után!” – bosszankodott Boris.

„Minden nemzetközi mérkőzésből lehet tanulni. A magyar bajnokságban értelemszerűen többet lesz nálunk a labda. Meg kell tanulnunk keményebben védekezni, a párharcokat jobban megvívni, illetve hatékonyan labdákat szerezni”
– tekintett a jövőbe a fehérváriak vezetőedzője.


A Kölnt irányító Steffen Baumgart úgy véli, döntő volt, hogy csapata hogyan használta ki a pontrúgásokat.

„Jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Nem érdemtelenül jutottunk be a csoportkörbe.”

A német edzőt a hajrában a játékvezető reklamálásért előbb sárga lappal figyelmeztette, majd kiállította. Baumgart önkritikusan tekintett vissza a történtekre.

Kifejezetten egyszerű a történet: nem értettem egyet a döntéssel egy bedobás kapcsán. Meg kell szoknom, hogy a nemzetközi mezőnyben nem beszélhetek annyira szabadon, mint mondjuk egy Bundesliga-meccsen.”

A Köln szakvezetője úgy látja, a simának tűnő eredmény ellenére a Fehérvár meg tudta nehezíteni csapata dolgát.

„Az 55. és a 70. perc között nagy gondokkal küzdöttünk. A srácok kezdtek fáradni, azért is döntöttem egy egyes, aztán egy hármas csere mellett. A kapusunk három-négy védéssel járult hozzá, hogy megtartsuk előnyünket.”

Baumgart sajtótájékoztatója végén elárulta, nem kérte játékosait visszafogott esti ünneplésre.

„Nem akarok semmi jót megtiltani. Ma szabad egy keveset sörözniük örömükben, felnőtt emberek, nem szólok bele. A szakmai stáb szerintem több sört fog fogyasztani, mint a srácok. Holnap leszünk először tisztában azzal, hogy mit értünk el. Most ki kell élvezzük a pillanatot.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
Fehérvár FC–1. FC Köln (német) 0–3 (0–1)
Székesfehérvár,
Mol Aréna Sóstó.10 411néző.Vezeti:Ali Palabiyik (török)
Fehérvár:Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov (Lednev, 82.), Hangya (Heister, a szünetben) – Bamgboye (Kodro, 63.), R. Pinto (Bumba, 63.), Fiola, Dárdai P. – Zivzivadze.Vezetőedző:Michael Boris.
Köln:Schwäbe – Schmitz (Ehizibue, 66.), Kilian, Hübers, Pedersen (Schindler, 81.) – Martel, Szkiri – Maina (Thielmann, 66.), Ljubicic (Olesen, 55.), Kainz (Hector, 66.) – Dietz.Vezetőedző:Steffen Baumgart.
Gólszerző:Hübers (10.), Szkiri (46.), Schindler (90+3.)

Továbbjutott: az 1. FC Köln, 4–2-es összesítéssel.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik