Jön az ősz egyik legjobban várt mérkőzése: FTC–Tottenham a Tippmixprón!

Vágólapra másolva!
2024.10.02. 16:19
Az Anderlecht után a Tottenham vár a Ferencvárosra (Fotó: Molnár Ádám)
Az eddigi legnagyobb kihívás vár az FTC-re ebben a szezonban: Pascal Jansen együttese az Európa-liga második körében a Premier Liga előző fordulójában a Manchester Utd. vendégeként 3–0-ra nyerő Tottenhamet fogadja. A Spurs imponáló magabiztossággal kezdett az El-ben: Ange Postecoglou csapata Londonban úgy győzte le 3–0-ra a Qarabagot, hogy Radu Dragusin kiállítása miatt a 8. perctől emberhátrányban futballozott. A Fradi az Anderlecht ellen 2–1-es vereséggel startolt – fel van adva lecke a zöld-fehéreknek. (x)

 

Nem volt olyan régen, hogy Ange Postecoglou a Ferencváros ellen meccselt: a görög származású ausztrál szakember még a Celtic mestereként 2021 őszén az Európa-liga főtábláján kétszer is megmérkőzött az akkor még Peter Stöger által irányított Fradival: a skót csapat Glasgow-ban 2-0-ra nyert, úgy, hogy Dibusz Dénes kivédett egy tizenegyest, Budapesten pedig 3–2-re kapott ki a magyar bajnok. Most a skót gárdánál is nívósabb csapat látogat az Üllői útra: a Premier Liga előző idényében ötödikként záró Tottenham ellen hatalmas bravúr kellene a pontszerzéshez. Főleg úgy, hogy a hétvégi PL-fordulóban az Old Traffordon tudott 3–0-ra nyerni a Spurs, ami még úgy is nagy skalp, hogy Bruno Fernandes kiállítása miatt a 42. perctől emberelőnyben futballoztak a vendégek. A Fradi is 3-0-s sikerrel hangolt az El-csütörtökre: a kispadról beszálló Saldanha vezérletével 3–0-ra verte a Puskás Akadémiát, így száz százalékos teljesítménnyel 12–2-es gólkülönbséggel vezeti a tabellát. Az Anderlecht elleni El-nyitány ugyanakkor nem sikerült: 0–0-s első játékrészt követően 2–1-re kikapott az Anderlecht otthonában – érdekesség, hogy a zöld-fehérek legutóbbi négy tétmérkőzésén három alkalommal nem hozott gólt az első játékrész.

FTC–TOTTENHAM – 1X2

SZAVAZÁS

FTC–Tottenham – 1X2

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az FTC ebben az idényben tizennégy tétmérkőzésen kilenc alkalommal tudta megszerezni az első gólt, és ezen a kilenc meccsen csak egyszer, a Midtjylland elleni, hazai BL-összecsapásán nem győzött. Kétszer játszott 0–0-t – mindkétszer a Borac Banja Luka ellen, az El-playoffban −, és mindössze háromszor fordult elő, hogy az aktuális ellenfél talált be először. A MTK ellen Bognár István vezető góljára három találattal válaszolt a Fradi, a Midtjylland vendégeként (0–2) és az Anderlecht otthonában (1–2) ugyanakkor vereséget szenvedett. Ami a Tottenhamet illeti, Ange Postecoglu együttese ebben a szezonban nyolc tétmeccsén négyszer tudta megszerezni az első gólt, és ezeken a meccseken háromszor nyert is. Aktuális ellenfele négy alkalommal talált be először – ezeken kétszer végül a Spurs hagyta el vesztesen a pályát, két alkalommal viszont fordítani tudott a londoni alakulat.

Melyik csapat szerzi az 1. gólt?

SZAVAZÁS

Melyik csapat szerzi az 1. gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Tippmixprón többek között arra is lehet fogadni, hogy lesz-e büntető a meccsen. Pascal Jansen irányításával eddig tizennégy tétmérkőzést játszott a Ferencváros: ezeken a rendes játékidőben négy alkalommal ítélt tizenegyest a játékvezető a zöld-fehérek javára. Ezek közül egyet sem hibáztak el a Fradi-játékosok: a TNS elleni, hazai BL-selejtezőn a ma már a Szpartak Moszkvát erősítő Marquinhos rúgta be a maga büntetőjét, a walesiek elleni idegenbeli visszavágón Philippe Rommens sem rontott, a Diósgyőr otthonában Mohamed Ali Ben Romdan értékesített egy tizenegyest, míg a Nyíregyháza ellen Varga Barnabás sem hibázott, ráadásul az előző szezon NB I-es gólkirálya a Borac Banja Luka elleni EL-playoff hosszabbításában is belőtt egy létfontosságú büntetőt. A Fradi ellen is ítéltek már tizenegyest ebben a szezonban, és ezek közül csak egyet tudott megfogni Dibusz Dénes: a Midtjylland elleni, idegenbeli BL-selejtezőn Simsir nem tudott túljárni a magyar kapus eszén. Az MTK-s Bognár István és az Anderlechtben játszó Kasper Dolberg büntetőjét ugyanakkor nem tudta hárítani. Ami a Tottenhamet illeti, a Spurs javára eddig még nem ítéltek tizenegyest ebben az idényben, és ellenük is csak egyet, ráadásul az ki is maradt, a Qarabag játékosa, Toral Bayramov hibázott.

Lesz 11-es?

SZAVAZÁS

Lesz 11-es?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az Európa-liga kapcsán érdemes figyelni a Tippmixpro aktuális szuper oddsait, és az aktuális Oddsrakétát is, hiszen elérhető lesz az FTC–Tottenham találkozó is megnövelt nyereményszorzójú 1X2-es piaccal, valamint az Őszi foci Oddspiramis ajánlat feltételeinek megfelelve is növelheted várható nyereményed összegét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik