Maguire a 91. percben egyenlített, kérdés, elég-e ez Ten Hag megmentéséhez

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 20:51
Mire lesz elég ez az iksz Ten Hagnak? (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában a Manchester United 3–3-ra végzett az FC Porto otthonában.

 

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
FC Porto (portugál)–Manchester United (angol) 3–3 (2–2) 
Portó, Estádio do Dragao, 50 000 néző. V: Stieler (német)
FC Porto: Diogo Costa – Joao Mário (Gül, 77.), Zé Pedro, Nehuén Pérez, F. Moura – Nico González, Eustáquio (Fábio Vieira, 77.), Varela (Namaso, 90+2.) – Pepe (Martim Fernandes, 62.), Omorodion (Grujics, 77.), Galeno. Vezetőedző: Vítor Bruno
MU: An. Onana – Mazraui, De Ligt (Evans, 78.), Lisandro Martínez (Maguire, 78.), Dalot – Casemiro, Eriksen, Bruno Fernandes – Amad Diallo (Antony, 68.), Höjlund (Zirkzee, 68.), Rashford (Garnacho, a szünetben). Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: Pepe (27.), Omorodion (34., 50.), ill. Rashford (7.), Höjlund (20.), Maguire (90+1.)
Kiállítva: Bruno Fernandes (81.)

Az 500. mérkőzést rendezte az FC Porto abban az Estádio do Dragaóban, ahol az első külföldi ellenfél a Manchester United volt, 2004 februárjában. Akkor szerencsét hozott az angol csapat látogatása a Portónak, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját – most az Európa-ligában csaptak össze, és balszerencsésen kezdtek a portugálok. 

Ugyanis hamar kétgólos előnybe került az MU, Diogo Costa kapus egy nagyobb és egy kisebb hibáját Marcus Rashford, majd Rasmus Höjlund használta ki góllal. Előbbi a 14. találatát szerezte meg a sorozatban, az angolok közül csak Alan Shearer (21) és Jermain Defoe (19) jár többél, utóbbi először kezdett ebben az idényben.

De még mielőtt megnyugodhatott volna a kétmérkőzéses ultimátum első részét kipipálva Erik ten Hag, egyenlített a Porto: megingott az angol védelem is, előbb a brazil szélső, Pepe, majd a spanyol ék, Samuel Omorodion fejelt közelről gólt. 

A félidő hajrája az angoloké volt, de Porto korábbi játékosának, Casemirónak a közeli lövését bravúrral védte Diogo Costa.

Öltözőben maradt a második félidőre Rashford, alighanem sérülés miatt, de a United több védője is csak testileg volt a pályán, lélekben nem: a balhátvéd Francisco Moura kihagyta a maga ziccerét, Samuel Omorodion már nem tette meg ezt a szívességet. 3–2!

Fotó: AFP

Ahogyan a nyáron jeleztük már, bár túl éles szem nem kellett hozzá: az Atlético Madrid elkótyavetyélte őt a nagy átalakításban, alig 15 millió euróért engedte el a húszéves játékost, a fele játékjog megtartásával, de a Porto kétszer 15 százalékot vásárolhat meg a játékjogból kétszer ötmillió euróért, jövőre és 2026-ban is. Ebben az idényben 6 mérkőzésen 7 gólnál jár a csatár.

Ten Hag beküldte a pályára az Alejandro Garnacho, Joshua Zirkzee, Antony triót, majd a hajrára harcba dobta a Jonny Evans, Harry Maguire duót (ez utóbbi két csere annak fényében beszédes, hogy az előző pár évben elköltöttek egymilliárd eurót a transzferpiacon).

De milyen a futball: Bruno Fernandes igyekezett csökkenteni az izgalmakat, a 81. percben ugyanis teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát, azonban a hazaiak mestere, Vítor Bruno visszább állította a csapatát, védőt és szűrőt cserélt be támadók helyett – ez nagy hibának bizonyult, mert visszafogta a lendületben lévő, helyzeteket kialakító legénységét. 

André Onana kétszer is nagyot védett, Harry Maguire pedig (ki más?!) egy szép góllal egyenlített a ráadásban.

Nagy kérdés, mit tartalmaz egy portugáliai döntetlen esetére az ultimátum.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik