„Ez még nem elég” – az FTC-t legyőző Anderlecht vezetőedzője

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 08:24
A belga lapok szerint az Anderlecht az idénye legjobb meccsét játszotta (Fotó: Sporza)
Mint ismert, az Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában a Ferencváros a belga Anderlecht otthonában 2–1-es vereséget szenvedett. A mérkőzés után a belga sajtó pozitívan értékelte a brüsszeli gárda játékát, ám a csapat ideiglenes vezetőedzője, David Hubert kritikus maradt.

„A szurkolóknak ezúttal nem kellett fütyülniük, sőt énekelni is lehetett” – jelentette ki a Het Nieuwsblad. A lap hozzátette, végig érezhető volt a feszültség a mérkőzésen, ám ez végül jó hatással volt az Anderelchtre. 

A magyar csapat játékáról azonban már kevésbé pozitívan nyilatkozott a portál: A magyar bajnok Ferencváros őszintén szólva középszerű volt, és nem arról volt szó, hogy a brüsszeliek lejátszották ezt a riválist a pályáról. Még jól megúszták, hogy ekkora lett a különbség.”

A HNL szerint ez a mérkőzés „fény volt az alagút végén” a belga együttes számára, míg a Le Soir szerint az „nemzetközi légkör” nagyon jó hatással volt a csapatra, amely egyértelműen az eddigi legjobb összecsapását vívta az idényeben. 

A belgák ideiglenes vezetőedzője, David Hubert azonban nem nyilatkozott teljesen önfeledten a találkozót követően. 

„Ez még nem elég” – jelentette ki a tréner. 

„Bizonyos időszakokban jól futballoztunk, sőt néha az éreztem, domináltunk is. Láttam rengeteg szép játékot, de tudom, sok mindenben kell még fejlődnie a csapatnak” – tette hozzá az Anderlechtet alig egy hete vezető Hubert. 

A vezetőedző azonban kiemelte azt is, úgy látja, máris jobb irányba haladnak, mint a közelmúltban. 

„A legfontosabb, hogy küzdeni akartunk egészen az utolsó percig, és csapatként dolgoztunk együtt. Egyértelműen látom a fejlődést, fenyegetőbbek vagyunk a támadásoknál és pontosabbak a védelemben.”

A jövőjével kapcsolatban pedig a szakember csak annyit árult el, „nem az ő döntése¨, hogy maradhat-e a brüsszeli klub kispadján. 

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
ANDERLECHT (belga)–FERENCVÁROS 2–1 (0–0)
Brüsszel, Constant Vanden Stock Stadion. Vezette: Julian Weinberger (Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch) – osztrákok
ANDERLECHT: Coosemans – Sardella, Jörgensen, Szimics, M. Ndiaye (Foket, 80.) – Verschaeren, Dendoncker, Stroeykens (T. Leoni, 69.), Edozie (Ashimeru, 69.) – Amuzu (N. Angulo, 40.), Dolberg (Luis Vázquez, 69.). Megbízott vezetőedző: David Hubert
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka (Gartenmann, 76.), I. Cissé, Szalai G., Ramírez (Civic, 76.) – Abu Fani (Maiga, 71.), Rommens – A. Traoré, Zachariassen (Ben Romdan, 71.), Kady (Saldanha, 71.) – Varga B. Vezetőedző: Pascal Jansen.
Gólszerző: Verschaeren (60.), Dolberg (66. – 11-esből), ill. A. Traoré (86.)
Kiállítva: N. Angulo (81.)

A mérkőzés online, szöveges tudósítása itt olvasható. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik