Ferencváros: pokoli hangulat várható az ütött-kopott Gradski Stadionban

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
• Banja Luka
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 13:48
A Borac stadionja kívülről (Fotó: Borbola Bence)
Csütörtökön este 21 órától a Borac Banja Luka otthonában kell(ene) kiharcolnia a továbbjutást a magyar bajnoknak, ami az első összecsapáson született 0–0-s döntetlen után nem ígérkezik könnyűnek. A Gradski Stadion a régi időket idézi, az öltözőkben nyomorogni kell, a füvet pedig szándékosan hosszúra hagyták.

A Banja Luka otthona nem a legmodernebb aréna, amiben a Ferencváros pályára lép az elmúlt évek nemzetközi kupaszereplése alatt. A Gradski Stadion hangulatában hasonlít a Crvena zvezda belgrádi létesítményéhez, azzal a különbséggel, hogy míg oda több tízezren férnek be, ide kilencezernél valamivel többen… 

A főlelátó (Fotó: Borbola Bence)
A játékvezetők öltözője (Fotó: Borbola Bence)

Múltat idéző, rozsdás kandeláberek, rácsokból összeeszkábált alkalmi térelválasztó a vendég-, és a hazai szektor között, retró csempék az öltözőépület folyosóin. Az este 21 órakor kezdődő találkozón garantált a telt ház, a Borac labdarúgói történelmet írva, első bosnyák csapatként jutnának be az Európa-liga csoportkörébe, főtáblájára, a drukkerek pedig ennek szellemében készülnek a meccsre. Pirotechnikai eszközök bevetésére is jó esély van, de füst nem csupán ezért lesz az arénában, errefelé ugyanis engedélyezett a stadionokban a dohányzás, márpedig a helyiek előszeretettel szívják a cigarettát.

Fotó: Borbola Bence

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik