El-selejtező: Bolla piros lapot kapott, a Rapid így is nyert Krakkóban

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 20:04
Bolla nem ilyen forgatókönyvről álmodott (Fotó: Imago Images)
Simán nyert a Bolla Bendegúzt foglalkoztató Rapid Wien a lengyel másodosztályú Wisla Kraków otthonában a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörének odavágóján.

Nem sokkal több mint fél óra játékra volt szüksége a bécsi együttesnek, hogy bevegye a nagy múltú – s a napokban Kiss Tamást szerződtető – Wisla kapuját: Isak Jansson lövése egy védőn gellert kapva talált utat a bal alsó sarokba. A szünet előtt Bolla Bendegúz talppal rátartott az egyik lengyel játékos térdére. A mérkőzés finn játékvezetője elsőre sárga lapot adott a magyar játékosnak, de a VAR-vizsgálat után azonnali piros lapra változtatta a döntését.

Az emberhátrány nem zavarta meg az osztrákokat, a szünet után Matthias Seidl átlövése megduplázta a zöld-fehérek előnyét. A mérkőzés hajrájában Maximilian Hofmann öngólja izgalmassá tette a végjátékot, de újabb találat nem született – minimális előnnyel várhatja a hazai visszavágót a Rapid Wien.


Nem borult a papírforma a Trabzonspor rózsahegyi vendégjátékán: a török együttes Trézéguet és Canak góljával megnyugtató előnyre tett szert. Az előző körben a Paksot búcsúztató Corvinul jól tartotta magát a horvát Rijeka ellen, s nem kapott gólt – igaz, a vajdahunyadiak sem tudták bevenni az ellenfelük kapuját. A norvég Molde odahaza 3–1-re verte meg a dán Silkeborgot, míg a korábban rendszeresen főtáblás Sheriff Tiraspol hazai pályán kapott ki a svéd Elfsborgtól 1–0-ra.


A Kleinheisler Lászlót a kispadra sem nevező Panathinaikosz jól kezdett a bolgár Botev Plovdiv ellen, s Alexander Jeremejeff, illetve Anasztasziosz Bakaszetasz révén kétgólos előnyre tett szert a szünetben. A Botev a szünet után Alen Korosec találatával szépített, de egyenlítenie már nem tudott. Az Ajax nagyon megszenvedett a Vojvodinával, de Branco van den Boomen a 86. percben fejjel bevette az újvidékiek kapuját, megszerezve a győzelmet a holland gigásznak. A Kilmarnock–Cercle Bruges meccs első félideje nem hozott gólt, a szünet után viszont előbb a belgák, majd a skótok is betaláltak egyszer, így a továbbjutás Belgiumban dől el.


Végül, de nem utolsósorban a nap utolsó mérkőzésén a portugál Braga az Izraeli Kupa-győztes Maccabi Petah Tikvát fogadta. Noha az első játékrész nem hozott gólt, a szünet után Ricardo Horta és Rodrigo Zalazar (előbbi akcióból, utóbbi tizenegyesből volt eredményes) három perc alatt két gólt szerzett, beállítva a 2–0-s végeredményt.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Wisła Kraków (lengyel)–Rapid Wien (osztrák) 1–2
Ruzomberok (szlovák)–Trabzonspor (török) 0–2
Molde (norvég)–Silkeborg (dán) 3–1
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Elfsborg (svéd) 0–1
Corvinul Hunedoara (román)–HNK Rijeka (horvát) 0–0
Panathinaikosz (görög)–Botev Plovdiv (bolgár) 2–1
Ajax (holland)–Vojvodina (szerb) 1–0
Kilmarnock (skót)–Cercle Bruges (belga) 1–1
Braga (portugál)–Maccabi Petah Tikva (izraeli) 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik