Sorsoltak az Európa-ligában! Összejöhet a Liverpool–Leverkusen álomdöntő

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 12:50
Sorsoltak az Európa-ligában (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában elkészítették a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének párosításait és elödöntőjének ágát. A nyolc között a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool az Atalantával, míg a Bayer Leverkusen a West Ham Uniteddel, a Milan a Romával, a Benfica pedig a Marseille-jel vív meg.

Az UEFA a jelenlegi lebonyolítás utolsó sorsolását tartotta az Európa-ligában. A negyeddöntők mellett az elődöntők párosításai is elkészültek, továbbá fény derült arra, hogy melyik ág győztese lesz a pályaválasztó a dublini döntőben.

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az olasz Atalantával kerül össze. A Liverpool és az Atalanta a 2020–2021-es BL-csoportkörében találkozott egymással. A bergamói mérkőzésen 5–0-ra lemosta az Atalantát a Liverpool, míg a visszavágón az olaszok nyertek 2–0-ra az Anfielden. A párharc győztese a Benfica–Marseille nyertesével kerül össze az elődöntőben. Korábban négy tétmérkőzésen találkozott a két csapat, abból kétszer a portugálok nyertek, egy döntetlent és egy Marseille-siker mellett.

A másik ágon az idényben veretlen Bayer Leverkusen a Sallai Rolandékat búcsúztató West Ham Uniteddel találkozik. Az ág másik mérkőzésén olasz rangadót rendeznek a Milan és a Roma részvételével. Az olasz házi párharc érdekessége, hogy a Roma legutóbb 2019-ben tudta legyőzni a milánói együttest, azóta kilenc tétmérkőzésen három döntetlen és hat vereség a fővárosiak mérlege.

EURÓPA-LIGA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
AC Milan (olasz)–AS Roma (olasz)
Liverpool (angol)–Atalanta (olasz)
Leverkusen (német)–West Ham United (angol)
Benfica (portugál)–Marseille (francia)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
AC Milan (olasz)–AS Roma (olasz)/Leverkusen (német)–West Ham United (angol)
Benfica (portugál)–Marseille (francia)/Liverpool (angol)–Atalanta (olasz)

A NEGYEDDÖNTŐ HIVATALOS JÁTÉKNAPJAI
Első mérkőzések: április 11.
Második mérkőzések: április 18.

AZ ELŐDÖNTŐ HIVATALOS JÁTÉKNAPJAI
Első mérkőzések: május 2.
Második mérkőzések: május 9.

DÖNTŐ
Május 22., szerda, Dublin, Aviva Stadion
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik