Ekl: döntetlent játszott a Ferencváros két csoportellenfele is

Vágólapra másolva!
2023.10.08. 20:45
null
Zeqiri (jobbra) még azt hihette, győztes gólt szerzett (Fotó: AFP)
A Ferencvárossal azonos Európa-konferencialiga-csoportban szereplő csapatok egyaránt vasárnap játszották soros bajnokijukat. Az esti Napoli–Fiorentina meccsről külön cikkben számolunk be, itt a Csukaricski és a Genk, vagyis a másik két csoportellenfél vasárnap kora esti bajnoki meccséről írunk – mindkét csapat döntetlent játszott vasárnap, ahogy a Ferencváros is a DVSC ellen (2–2).

 

A szerb élvonalban negyedik helyen álló Csukaricskire fontos találkozó várt. A csak eggyel rosszabb gólkülönbsége miatt egy hellyel mögé szoruló FK Vozsdovacot fogadta Igor Matics csapata, és némi meglepetésre az első félidő vége előtt tíz perccel hátrányba került, holott már-már nyomasztó mezőnyfölényben volt.

A második játékrész elején Luther Singh gyorsan egyenlített, de hiába volt még hátra majdnem 40 perc a mérkőzésből, a folytatásban már egyik csapat sem jutott el kaput eltaláló lövésig, s ez sok mindent elárul a mérkőzés színvonaláról...

A végeredmény tehát 1–1 lett, amivel igazából egyik fél sem lehet túlzottan elégedett.

Szintén nem repeshetett az örömtől a Ferencváros következő Ekl-ellenfele, a belga Genk, amely a Gent otthonában próbálta megtörni három döntetlenből, vagy folytatni hét veretlenül megvívott bajnoki mérkőzésből álló sorozatát – nézőpont kérdése. Az első félidőben a vendégek ugyan kevesebbet birtokolták a labdát, de ők alakították ki a nagyobb gólszerzési lehetőségeket, végül egyik csapat sem talált be.

A fordulás után a második negyedórában varázsütésre megélénkültek a csapatok: a 63. percben Andi Zeqiri megszerezte a vezetést a Genknek, s úgy tűnt, a hazaiak két percen belül egyenlítenek is, ám a játékvezető a VAR jelzése után les miatt visszavonta Gift Orban gólját, így maradtak előnyben a vendégek. A hajrára fordulva eldőlni látszott a meccs, amikor tíz perccel a vége előtt Tolu Arokodare is betalált, ám a játékvezető ezt a gólt is érvénytelenítette a VAR segítségével les miatt. A hazaiak a 84. percben – immár szabályos góllal – egyenlítettek, Matisse Samoise találata egy pontot ért. 1–1

SZERB SZUPERLIGA
11. FORDULÓ
Csukaricski–Vozsdovac 1–1
(Singh 52., ill. Burmaz 35.)

BELGA JUPILER LEAGUE
10. FORDULÓ
Gent–Genk 1–1
(Samoise 84., ill. Zeqiri 63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik