Ekl: a Fiorentina magyar légiósa szerint csütörtök este lesz gólhelyzete az FTC-nek

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 09:50
null
A Fiorentina Primavera-csapatában futballozó Dénes Adrián szerint a Ferencvárosnak meg kell szenvednie Firenzében
A Fiorentina Primavera-csapatában futballozó Dénes Adrián a nyáron bemutatkozott a firenzeiek első együttesében, a Ferencváros csoportellenfeléről a 19 éves szélsőt kérdeztük.

 

Több mint két éve a Fiorentina kötelékébe tartozik az U19-es magyar válogatottat erősítő Dénes Adrián. A Bp. Honvédtól 2021 augusztusában szerződtetett szélső a korosztályos csapatokban szerepelt, az előző idényben a Cesenában töltött el eredményes kölcsönidőszakot, ezen a nyáron pedig a firenzeiek felnőttcsapatában az OFI Kréta elleni előkészületi mérkőzésen az Artemio Franchi Stadionban futballozhatott csaknem negyedórát. Ebben az idényben az a célja, hogy a Primaverában minél többet játsszon, bizonyítsa rátermettségét, hogy minél több edzésen vehessen részt az első keretben, a tavasszal pedig szívesen bemutatkozna tétmeccsen is az együttesben – például az Európa-konferencialigában.

„Az előző kiírás döntőseként szerintem továbbmegy a csoportjából a Fiorentina, a papírforma alapján illik megérnie a nemzetközi kupatavaszt  – mondta a Nemzeti Sportnak a 19 éves Dénes Adrián. – Ismerve Vincenzo Italiano vezetőedzőt, a stábjával megfelelően feltérképezi a Ferencvárost, minden meccset komolyan vesz a csapat. Biztos vagyok benne, hogy a Fiorentina uralni akarja a mérkőzést hazai pályán, számos rövid passzos támadást próbál vezetni, a széleken is törekszik a védelem megbontására, és akkor sem áll vissza, ha előnybe kerül. Magabiztos a gárda, a bajnokságban is szépen menetel és a Konferencialigában is vállalható eredményt ért el a Genk otthonában. Hiány­érzetük ugyanakkor lehet a játékosoknak, mert kétszer is vezettek Belgiumban, de nem voltak elégedetlenek, elvégre egy pontot szereztek a papíron legkeményebb vetélytárs otthonában. Topjátékosokból nincs hiány a gárdában: Nicolás González az argentin válogatott meghatározó tagja, hozzá hasonlóan Jonathan Ikoné is ragyogó képességű szélső, de klasszisnak nevezhető a középpályás Giacomo Bonaventura, ahogyan Arthur Melóra is figyelniük kell a ferencvárosiaknak, nem véletlenül szerepelt korábban a Liverpoolban, a Juventusban és a Barcelonában. A nyáron olyan jó képességű labdarúgók hagyták el a klubot, mint a Manchester Unitedbe szerződő Szofjan Amrabat vagy a már a Benficát erősítő Arthur Cabral, de az érkezők pótolták a távozó kulcsjátékosokat. A Fradi van olyan erős csapat, hogy veszélyeztetni tudja a hazaiak kapuját, a vendéggyőzelmet sem zárom ki, de biztos, hogy nagyon meg kell szenvednie Firenzében. A csapattársaim közül többen ismerik a zöld-fehéreket, s jó véleménnyel vannak róluk. Kint leszünk a meccsen, szerintem élvezetes kilencven percet láthatunk.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
F-CSOPORT
21.00:Fiorentina (olasz)–Ferencváros (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
21.00:Csukaricski (szerb)–Genk (belga)

AZ ÁLLÁS
F CSOPORTMGyDVL-KGkP
1. FERENCVÁROS11
3–1+23
2. Fiorentina112–201
3. Genk112–201
4. Csukaricski111–3–20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik