Ekl: „Sikerült belehúznunk” – Varga Barnabás örül is, meg nem is a Fiorentinának

Vágólapra másolva!
2023.09.01. 16:12
null
Varga Barnabás szerint emlékezetes meccsek várnak az FTC-re a Fiorentina ellen (Fotó: Koncz Márton)
Lehet ízlelgetni a neveket. Fiorentina, KRC Genk, FK Csukaricski – olasz, belga és szerb csapat vár a Ferencvárosra az Európa-konferencialiga F-jelű csoportjában. Nézzük, miként látják a ferencvárosi játékosok a sorsolást!

Tokmac Nguen az elmúlt években minden sikerből kivette részét a Ferencvárosnál, ugyanúgy megjárta a Bajnokok Ligája csoportkörét, mint az Európa-ligáét, és az egyenes kieséses szakaszt. Ha a keretben valakinek van tapasztalata, mi vár a magyar bajnokra, akkor az a norvég támadó.

„Otthon a televízió képernyője előtt figyeltem a sorsolást, már amennyire a kisfiam hagyta… – nevetett a 29 éves szélső, aki 2019 januárja óta a zöld-fehérek labdarúgója. – Igen erős csoportba kerültünk, kifejezetten tetszik a sorsolásunk. Kíváncsi vagyok, a Fiorentina ellen miként állunk majd helyt, az ilyen csapatok elleni ütközet nagyszerű erőfelmérő, hol is tartunk ezen a szinten… A Genk Belgium egyik legerősebb együttese, és a szerb Csukaricskit sem szabad félvállról venni, szerb együttesről van szó, hajtanak, futnak, ütköznek. De a szakmai stáb a következő hetekben úgyis felkészít bennünket minden apró részletre, amit tudnunk kell riválisainkról. Nem könnyű a csoportunk, de az első két hely egyikére igenis oda érhetünk.”

Elnézve az utóbbi hetek formáját, a csoportkörben sok múlhat Varga Barnabás játékán. Az NB I legutóbbi gólkirálya a nyáron Paksról érkezett az Üllői útra, az FTC-ben egycsapásra kedvenccé vált, hiszen első tizenegy tétmérkőzésén tizenegy gólt szerzett. Nem akármilyen teljesítmény ez, az pedig külön örömteli az Európa-konferencialiga csoportkörét illetően, hogy a 28 éves csatár máris tökéletesen illeszkedik a Ferencváros játékába, élvezi az egyérintős futballt, ahogy Kristoffer Zachariassennel, úgy Adama Traoréval is remekül megérti magát.

„Otthon néztem a sorsolást, kíváncsian vártam, kik kerülnek a csoportunka – mondta lapunknak Varga Barnabás. – Első ránézésre nem lesz könnyű helytállni ebben a nagyon erős négyesben, de megpróbálunk mindent beleadni… A Fiorentina az egyik legnagyobb név volt az egész harminckettes mezőnyben, sikerült belehúznunk. Az olasz sztárcsapatnak örülök is, meg nem is, hiszen nagy klub ellen mindig jó futballozni, alighanem emlékezetes két kilencven perc vár ránk ellenük. Ám miután a konkrét célunk egyértelműen a továbbjutás kiharcolása a csoportból, így a Fiorentina helyett kaphattunk volna könnyebb riválist is a második a kalapból. Sebaj, megvannak a céljaink, és immár tudjuk, mely együttesek ellen kell felkészülnünk.”

A nemzetközi porondon Cristian Ramírez sem ma kezdte a szakmát, az ecuadori védő az elmúlt esztendőkben számtalan európai kupamérkőzést játszott csoportkörben, tapasztalata, rutinja, na és gyorsasága sokat érhet az Ekl F-jelű csoportjában.

„Kifejezetten örülök ennek a csoportnak. Kőkemény, de izgalmas mérkőzések várnak ránk, és tudjuk, mit szeretnénk elérni. A magam részéről a kemény riválisok ellenére is a csoport első helyét tűzöm ki magunk elé célként, ki ne szeretne a legjobb lenni, az élen végezni?! Kifejezetten tetszik a csoportunk, és nem tennék különbséget a Fiorentina vagy éppen a Genk és a Csukaricski elleni meccsek között. Minden találkozót ugyanolyan izgatottsággal várok. Van tapasztalatom a nemzetközi porondon, az elmúlt években sok nagy mérkőzést játszottam az orosz Krasznodar színeiben, most nincs más feladatunk, mint a lehető legjobban felkészülni az ellenfeleinkre. A Fiorentina nagy név, a Genknek pedig azért örülök, mert a belga csapatban játszik az egyik jó barátom, az ugyancsak ecuadori Ángelo Preciado, jó lesz vele találkozni.”

A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport:
Lille OSC (francia), Slovan Bratislava (szlovák), Olimpija Ljubljana (szlovén), KÍ (feröeri)
B-csoport: Gent (belga), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Zorja Luhanszk (ukrán), Breidablik (izlandi),
C-csoport: Dinamo Zagreb (horvát), Viktoria Plzen (cseh), Asztana (kazah), Ballkani (koszovói)
D-csoport: FC Bruges (belga), Bodö/Glimt (norvég), Besiktas (török), Lugano (svájci)
E-csoport: AZ (holland), Aston Villa (angol), Legia Warszawa (lengyel), Zrinjski (bosznia-hercegovinai)
F-csoport: FERENCVÁROS (magyar), Fiorentina (olasz), Genk (belga), Csukaricski (szerb)
G-csoport: Eintracht Frankfurt (német), PAOK (görög), HJK (finn), Aberdeen (skót)
H-csoport: Fenerbahce (török), Ludogorec (bolgár), Spartak Trnava (szlovák), Nordsjaelland (dán)

A KULCSDÁTUMOK
SORSOLÁS MÉRKŐZÉSEK
Csoportkör Szeptember 1. Szeptember 21.
Október 5.
Október 26.
November 9.
November 30.
December 14.
A nyolcaddöntőbe jutásért
December 18.
Február 15.
Február 22.
NyolcaddöntőFebruár 23.
Március 7.
Március 14.
NegyeddöntőMárcius 15.
Április 11.
Április 18.
Elődöntő Március 15.
Május 2.
Május 9.
Döntő Athén, Aja Szofia Stadion
Május 29.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik