Ekl: Kemény kihívás, de a cél a továbbjutás – Hajnal Tamás

Vágólapra másolva!
2023.09.01. 16:06
null
Az FTC és a Topolya képviselői a monacói kupasorsolások helyszínén. A képen (balról jobbra): dr. Berzeviczi Attila (az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsának elnöke), Hajnal Tamás (a Ferencváros sportigazgatója), Zsemberi János (a Topolya SC tulajdonosa), Orosz Pál (az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója), Palágyi Szabolcs (a Topolya SC vezérigazgatója) (Fotó: Szöllősi György)
A Nemzeti Sportnak Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és Hajnal Tamás nyilatkozott az Európa-konferencialiga monacói sorsolása után, melyen a Ferencváros az olasz Fiorentinával, a belga Genkkel és a szerb Csukaricskivel került egy négyesbe.

 

„Azt nem lehet mondani, hogy gyenge csoportba kerültünk volna. Biztos vagyok benne, hogy van olyan Európa-liga csoport, amelyik nem erősebb, mint ez. Elég csak a Fiorentinára gondolni, amelyik az Európa-konferencialiga legutóbbi döntőse – nyilatkozta Monacóban a Nemzeti Sportnak a sorsolásról Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója, aki egyetértett azzal, hogy mindegyik kalapból az egyik legerősebb csapatot kapta a Ferencváros.Ez a szerencsén múlik, mi csak annyit tehetünk, hogy minden ellenfélből felkészülünk, hogy aztán a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni. Továbbra is azt mondom, célunk a továbbjutás, nyilván erre a Ferencváros, a Firoentina és a Genk pályázik eséllyel, de persze a szerb Csukaricskit sem lehet leírni, ellenük is nehéz meccseink lesznek. Ezt a feladatot kell most megoldanunk.”

Hajnal Tamás sportigazgató is arról beszélt, hogy bár nagyon erős csoportba került az FTC, de a továbbjutás a céljuk.

„A mi csoportunk és más csoportok is azt mutatják, hogy az Európa-konferencialiga egy nagyon színvonalas sorozat – fogalmazott Hajnal Tamás. – Erős csoportba kerültünk. Az olasz bajnokságból kaptunk ellenfelet, ami topbajnokság és a belgából, ami szintén a magyar előtt jár, és akkor még ott van a Csukaricski is. Kemény kihívás lesz, de a cél a továbbjutás. Ha a papírformát nézzük, akkor a Fiorentina és a Genk erősebb csapatnak tűnik nálunk, a Csukaricski nem. A labdarúgás azonban attól szép, hogy a papírformát sokszor fel lehet borítani. Túl nagy különbség azért nincs a csapatok között és bízom benne, hogy ezt a pályán ki tudjuk egyenlíteni és a Genket vagy a Fironetinát meg tudjuk előzni, ami elég lehet a továbbjutáshoz. Ez a csapat elvárása is magával szemben. A kihívó pozíciójából indulunk, de mindent megteszünk azért, hogy ismét legyen magyar csapat az európai kupák tavaszi folytatásánál.”

EURÓPA-KONEFERNCIALIGA
F-csoport: FERENCVÁROS (magyar), Fiorentina (olasz), Genk (belga), Csukaricski (szerb)

A TOVÁBBI CSOPORTOK
A-csoport:
Lille OSC (francia), Slovan Bratislava (szlovák), Olimpija Ljubljana (szlovén), KÍ (feröeri)
B-csoport: Gent (belga), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Zorja Luhanszk (ukrán), Breidablik (izlandi),
C-csoport: Dinamo Zagreb (horvát), Viktoria Plzen (cseh), Asztana (kazah), Ballkani (koszovói)
D-csoport: FC Bruges (belga), Bodö/Glimt (norvég), Besiktas (török), Lugano (svájci)
E-csoport: AZ (holland), Aston Villa (angol), Legia Warszawa (lengyel), Zrinjski (bosznia-hercegovinai)
G-csoport: Eintracht Frankfurt (német), PAOK (görög), HJK (finn), Aberdeen (skót)
H-csoport: Fenerbahce (török), Ludogorec (bolgár), Spartak Trnava (szlovák), Nordsjaelland (dán)

A sorsolásról bővebben itt olvashat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik